facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Terapia cu remedii florale Bach: cum ne poate ajuta?

Alte terapii

: In ce consta terapia cu remedii florale Bach?


Claudia Cabat: Trecand printr-o experienta dramatica, Dr. Bach a constatat ca starea sufleteasca si motivatia pot avea efect direct si regenerator asupra sanatatii. De aceea in procesul de prevenire si vindecare a bolii, accentul trebuie sa cada pe suflet, minte si emotii, unde se initiaza de fapt prima unda aducatoare de imbolnavire, dar si de refacere. Afectiunile de care suferim pot fi consecinta unor tulburari psiho-emotionale aparute in urma interactiunii noastre cu ceea ce ne inconjoara, sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reusit sa le depasim in totalitate.

Dr. Bach spunea despre aceasta terapie: "Remediile sunt capabile sa ne inalte si sa ne aduca mai aproape de spiritul nostru, asemenea muzicii de calitate sau a oricarui lucru maret care ne inspira si, totodata, sa ne aduca pacea interioara si sa ne vindece suferintele. Remediile trateaza fara a ataca direct afectiunile de care suferim, ci inundand corpul cu vibratiile Naturii noastre Divine, in prezenta careia boala se topeste ca zapada la soare."

Ce tulburari psiho-emotionale poate trata?

Claudia Cabat: Remediile alese nu contin substante otravitoare, ceea ce elimina pericolul unor efecte secundare in cazul unei supradoze sau al unei prescrieri incorecte. Un singur remediu poate sa fie uneori suficient pentru a trata o stare trecatoare. De cele mai multe ori, insa se folosesc combinatii de maxim 6-7 remedii, deoarece si reactiile noastre emotionale sunt complexe. Iata cateva dintre aplicatiile remediilor florale Bach, poate cele mai uzuale: 

 • Eliminarea stressului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate;
 • Eliberarea de suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante;
 • Recuperare emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual;
 • Atacuri de panica, stari de frica, anxietate de anticipare, teama de esec, teama de singuratate;
 • Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare, autoinvinovatire;
 • Gelozie, suspiciune, neincredere in oameni, posesivitate si tendinta de a da vina pe ceilalti pentru greseli personale;
 • Insomnie, oboseala, epuizare;
 • Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai;
 • Diverse fobii, cum ar fi claustrofobie, agorafobie;
 • Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei;
 • Intoleranta, tendinta spre criticism;
 • Imbunatatirea controlului, in caz de blocaj emotional si imaturitate afectiva;
 • Eliminarea factorilor psihici care sunt raspunzatori sau intretin diverse probleme sexuale.

Unde pot fi gasite aceste esente florale?

Claudia Cabat: Pentru a comanda aceste remedii puteti accesa site-urile de mai jos. Plata se face cu card si remediile va ajung in aproximativ o saptamana direct din Marea Britanie. Aveti astfel garantia ca ati comandat remedii de calitate si preparate prin metode traditionale, care respecta standardele de calitate GMP. Pentru a ne trata, acum in Romania exista terapeuti specializati si pregatiti chiar la Bach Centre in Marea Briatanie si de asemenea putem urma cursuri de initiere si specializare in aceasta terapie.
www.bachremedies.co.uk
www.bachremedies.com
www.remediiflorale.ro

Cat dureaza un tratament cu esente florale?

Claudia Cabat: In functie de situatie, exista doua modalitati in care ne putem ajuta cu remediile florale Bach.

1. In starile acute, sentimentele se pot schimba de la o zi la alta, uneori chiar de la o ora la alta, iar remediile trebuie schimbate in consecinta. Asadar, in starile trecatoare, ocazionale, pentru o echilibrare rapida a emotiilor si a comportamentului se picura remediile selectionate intr-un pahar cu apa plata: cate 2 picaturi din fiecare esenta individuala si cate 4 picaturi daca dorim sa adaugam Rescue Remedy (o combinatie din 5 remedii destinata linistirii in situatii de criza sau care implica un stress ridicat sau o solicitare emotionala accentuata.). Din acest pahar se iau inghitituri mici, din timp in timp, pana ne revenim.

2. Pentru  tratarea unor dezechilibre emotionale mai vechi sau adanc inradacinate este necesara prepararea unei sticlute de tratament, din care se iau zilnic picaturi pentru o vreme mai indelungata, chair mai multe luni, in cazul in care la nivelul inconstientului raman blocate sau uitate, ingropate conflicte inconstiente. Se produce un efect de constientizare, trecerea din sfera inconstientului in constient facandu-se bland, fara crize de vindecare, fie in timpul visului, fie prin amintire sau revelatie personala. In aceasta situatie doza minima zilnica, din sticluta de tratament este de 4 picaturi, de 4 ori pe zi. Este bine ca remediile sa fie repartizate echilibrat pe parcursul zilei astfel incat sa poata asigura un flux cat mai constant. Altfel spus nu este indicat ca remediile sa fie luate numai intr-o perioada a zilei. Se recomanda ca prima doza sa fie luata dimineata, iar ultima seara.

Dati-mi un exemplu de remediu floral

Claudia Cabat: Rescue Remedy este poate cel mai cunoscut si folosit dintre toate remediile florale Bach. Nu este un remediu preparat dintr-o singura planta, ci o combinatie din 5 remedii destinata recuperarii in situatii de criza, de urgenta, accidente, care implica fie panica sau pericol, fie coma, lesin sau pierderea cunostintei. Bineinteles ca nu poate inlocui tratamentul medical de urgenta, atunci cand acesta se impune, dar poate fi un ajutor pretios, motiv pentru care se recomanda includerea lui in toate trusele de prim ajutor.

In situatii de urgenta, 4 picaturi de Rescue Remedy se adauga intr-un pahar cu apa plata, din care se bea din cand in cand, repetat, din sfert in sfert de ora sau chiar mai des, pana cand starea emotionala revine la normal. Daca persoana este inconstienta, i se umezesc buzele, gingiile, tamplele, incheieturile mainilor si zona din spatele urechilor si a gatului cu remediul diluat. De asemenea remediul se poate administra, cu efecte linistitoare in situatii de stress sau de solicitare emotionala accentuata. Spre exemplu emotiile unui examen, aflarea unei vesti neplacute. Daca o persoana este nevoita sa lucreze in conditii de stress puternic, poate apela atunci cand are nevoie la Rescue Remedy pentru a se linisti.

Stressul conduce la o serie de afectiuni, cauzeaza 50-75% din imbolnaviri: hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, migrene, obezitate, alergii, astm, diabet, tulburari digestive, cresterea colesterolului. De aceea, echilibrarea pe plan emotional este benefica pentru sanatatea intregului organism.
sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Alte terapii