facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

SHIVAMBU SHASTRA - Vindecarea prin Urinoterapie

Alte terapii


Intens mediatizata, dar nu in aspectul de terapie eficienta si fundamentata stiintific, urinoterapia reprezinta totusi o realitate de necontestat. Chiar daca poate nu a auzit toata lumea de Congresele Mondiale la care s-au reunit celebri cercetatori si medici din intreaga lume, aproape fiecare a auzit macar de "leacurile babesti" care includ printre altele utilizarea urinei atat extern cat si intern, si de rezultatele de multe ori chiar miraculoase obtinute pe aceasta cale terapeutica.

Fideli obiectivului nostru de a oferi informatii despre modalitati terapeutice practice si naturale, va prezentam in continuare un material interesant care aduce in atentie unele aspecte mai putin cunoscute de public. Recomandam celor interesati de aceasta terapie sa consulte un medic specialist inainte de a incepe terapia.

Articol aparut in lb. romana in revista NEXUS (www.nexusmagazine.ro), nr.1 (iunie-iulie 2005), extras din revista australiana NEXUS NEW TIMES (www.nexusmagazine.com), vol. 9/ nr. 4 (iunie-iulie 2002).

SHIVAMBU SHASTRA - Vindecarea prin Urinoterapie

de Natalia Perera - copyright 2002

Practica ayurvedica antica a urinoterapiei renaste, in timp ce nenumaratele ei beneficii pentru sanatate sunt explorate de oameni de stiinta, terapeuti si de publicul larg.

Trezirea vindecatorului interior

Traim intr-o era magica: peste tot in jurul nostru, pe toate nivelele, suntem martori la conexiunile dintre Orient si Occident, antic si modern, mostenire spirituala si stiinta. Suntem cu adevarat norocosi sa traim intr-o astfel de perioada emotionanta si sa fim capabili sa privim cu uimire la modul in care viata se dezvaluie chiar in fata ochilor nostrii. Cercetarea stiintifica moderna descopera astazi ca ideile spirituale antice se apropie foarte mult de cele mai recente descoperiri din domeniul fizicii cuantice si de metodele de vindecare prin unde.

O astfel de practica puternica pentru vindecare, ce continua sa infloreasca si astazi, este Shivambu Shastra, respectata mii de ani ca "mama a medicinii ayurvedice" si cunoscuta in mod obisnuit ca "terapia cu urina proprie". Shivambu inseamna literal "apa lui Shiva", facand referire la caracterul favorabil al acestei practici. "Metoda de a bea urina pentru intinerire" este descrisa in Shivambu Kalpa Vidhi, parte a unui document vechi de 5.000 de ani, numit Damar Tantra, care face legatura intre aceasta practica si Vede, textele sacre hinduse. Terapia cu urina proprie era privita ca una dintre manifestarile divine ale inteligentei cosmice si a fost folosita astfel de yoghinii indieni pentru a trezi si ridica energia kundalini pana la al treilea ochi.

Exista ceva ezoteric in privinta urinei. Ea este considerata o hrana supranaturala vie deoarece este un produs secundar al sangelui si contine "forta vietii" sau prana. Folosirea urinei ca instrument terapeutic il reflecta pe "vindecatorul interior" care actioneaza atat pe un nivel mecanicist cat si pe un nivel energetic. Aceasta implica faptul ca urina, ca substanta holografica, are abilitatea de a influenta toate nivelele fiintei - de la cel fizic, prin campurile electromagnetice ale emotiilor si mintii, pana la vibratiile mai subtile ale sufletului. 

Urina este considerata o sursa inestimabila de hranire si vindecare. Nu s-a discutat despre ea si nu a fost promovata ca  medicament deoarece a fost prea controversata si nu reprezinta o sursa de venituri. Urina proprie a fiecarui om, hrana vie, contine elemente care sunt specifice doar acelui corp. Corpul nostru produce constant o varietate uriasa de anticorpi, hormoni, enzime si alte substante chimice naturale pentru a-si regla si controla functiile si a combate dezechilibrele de care se poate sa nu fim constienti. Studii clinice au dovedit ca miile de substante chimice critice ale organismului si substantele nutritive care sfarsesc in urina reflecta functiile corpului individual. Cand sunt reutilizate, aceste substante chimice si nutritive actioneaza ca vaccinuri naturale, agenti antibacterieni, antivirali si anticancerigeni; ele ajuta si la echilibrarea hormonala si in cazurile de alergii. Informatia pe care o contine urina nu poate fi deci copiata sau obtinuta din nici o alta sursa. La fel dupa cum natura nu produce doi oameni exact la fel, nu exista doua mostre de urina in lume care sa contina exact aceiasi componenti. 

Un produs secundar steril al filtrarii sangelui

Urina nu este o substanta murdara si toxica respinsa de organism. Urina este un produs secundar al filtrarii sangelui, nu un reziduu al filtrarii. Medical se face referire la ea cu numele de "ultrafiltrat plasmatic". Ea este un derivat purificat al sangelui, produs de rinichi - a caror functie principala nu este excretia, ci reglarea tuturor elementelor si a concentratiilor acestora din sange. Urina poate fi comparata cu ceea ce ramane in urma unei mese bogate, iar aceasta metafora ne poate ajuta sa intelegem de ce elimina corpurile noastre elemente care sunt valoroase pentru sanatatea si bunastarea noastra.

Sangele trece prin ficat, unde sunt indepartate toxinele ce urmeaza a fi evacuate ca resturi solide. Acest sange purificat, curat, trece printr-un proces de filtrare in rinichi, unde este colectat excesul de apa, saruri, vitamine, minerale, enzime, anticorpi, uree, acid uric si alte elemente care nu pot fi folosite de catre corp in acel moment, sub forma acelei solutii apoase, sterile, purificate care este urina. Functia rinichilor este de a pastra in echilibru diferitele elemente din sange. Elementeleimportante din sange nu sunt filtrate si evacuate pentru ca ar fi toxice si daunatoare pentru organism, ci deoarece corpul nu are nevoie de o anumita concentratie a unui element in acel moment specific. Acest proces de reglare, executat de rinichi, este cel care ne permite sa mancam si sa bem la o masa mai mult decat are nevoie corpul atunci. 

Componenti biochimici

Se estimeaza ca urina are mii de compusi biochimici, dar nu au fost studiati decat aproximativ 200. Ea contine un sortiment incredibil de substante nutritive, enzime, hormoni, anticorpi naturali si agenti de aparare imunitara de importanta critica.
Unii dintre acesti componenti merita o examinare suplimentara - cum ar fi alantoina (care protejaza impotriva insolatiei si se gaseste si in tataneasa si in aloe vera); creatinina (aminoacid popular printre culturisti); hormonul DHEA (cu proprietati impotriva imbatranirii, a cancerului si a obezitatii, dovedite prin cercetare); melatonina (cunoscuta pentru efectul ei calmant si de intarire a corpului fizic si a imunitatii; hormoni sexuali precum testosteronul, androgenul si estrogenul. Avand in vedere un astfel de sortiment de ingredienti sunt mai usor de inteles efectele antibacteriene, fungicide, antivirale, antineoplastice, anticonvulsive si antispasmodice ale urinei.

Dr. A. H. Free a publicat in cartea sa, Urinalysis in Clinical Laboratory Practice, o lista de constituenti ai urinei care nu era completa nici in anul 1975:

Acid ascorbic  30 mg/zi Acid folic  4 mg/zi Acid glutamic  308 mg/zi Acid pantotenic 3 mg/zi Alanina   38 mg/zi Alantoina   12 mg/zi Aminoacizi  2,1 g/zi Arginina  32 mg/zi Azot   15 g/zi Bicarbonat 140 mg/zi Biotina   35 mg/zi Calciu   23 mg/zi Cistina   120 mg/zi Creatinina  1,4 mg/zi Dopamina  0,40 mg/zi Epinefrina  0,01 mg/zi Fenilalanina  21mg/zi Fier   0,5 mg/zi Fosfor organic  9 mg/zi Glicina   455 mg/zi Glucoza  100 mg/zi Inozitol  14 mg/zi Iod   0,25 mg/zi Lizina   56 mg/zi Magneziu  100 mg/zi Mangan  0,5 mg/zi Metionina  10 mg/zi Ornitina  10 mg/zi Potasiu   2,5 mg/zi Proteine  5 mg/zi Riboflavin  0,9 mg/zi Tirozina  50 mg/zi Triptofan  28 mg/zi Uree   24,5 mg/zi Vitamina B12  0,03 mg/zi Vitamina B6  100 mg/zi Zinc   1,4 mg/zi 

Actiuni, beneficii si aplicatii

Orice substanta care a fost in sange nu poate fi daunatoare pentru persoana de la care a provenit. Pe langa asta, cand e luata intern, urina nu merge direct in sange ci calatoreste prin sistemul digestiv, unde constituentii ei sunt resortati. Cei folositori sunt refolositi, iar ceilalti sunt respinsi ca reziduu solid. Cand creste nivelul de toxine intestinele si sistemul limfatic sunt stimulate pentru a elimina orice excremente stagnante acumulate in colon. Cantitatea de toxine din urina fiecarei persoane este legata de cantitatea de excremente ce stagneaza in colon. Toxinele, in cantitatile mici care se gasesc in urina, stimuleaza astfel o reactie de curatire in fiecare individ, vaccineaza si protejeaza corpul impotriva bolii.

Studiile asupra ureei, considerata substanta solida organica otravitoare din urina, au aratat ca, odata reciclata prin ingerare, ea este convertita intr-un aminoacid esential, ajutand corpul sa foloseasca mai eficient proteinele. Ureea s-a dovedit a fi si un agent antibacterian si antiviral extraordinar de eficient, una dintre cele mai bune substante naturale diuretice si una dintre cele mai eficiente substante emoliente ale pielii descoperite vreodata. Ureea mareste de fapt capacitatea pielii de retinere a apei prin deschiderea straturilor de piele pentru legaturile de hidrogen, atragand umiditate catre celulele pielii uscate. Ca substanta diuretica naturala este de nedepasit si este de asemenea larg prescrisa in cazuri de edem sau tumoare, glaucom, epilepsie, meningita si pentru a reduce presiunea cerebrala si spinala excesiva. Ureea este un agent medicinal aprobat de FDA (abrev. pentru Food & Drug Administration in S.U.A.) iar proprietatile sale antineoplastice remarcabile sunt utilizate in medicamentele si tratamentele impotriva cancerului. Chiar acidul uric, despre care se crede in mod normal ca este un reziduu ce poate cauza guta, are implicatii medicale uriase, cum ar fi actiunea de aparare impotriva cancerului si imbatranirii prin distrugerea activa a radicalilor liberi. Urochinaza, alta enzima gasita in urina, este folosita ca medicament pentru a dizolva cheagurile de sange si este larg intrebuintata pentru deblocarea arterelor coronare la victimele atacurilor de inima.

Una dintre cele mai mari companii producatoare de medicamente fertilizante din lume foloseste hormonul care imbunatateste ovulatia, aflat in urina umana, pentru a fabrica Pergonal si a raportat ca a avut vanzari de 855.000.000 $ in anul 1992 (cifra care a continuat sa creasca de atunci). Mai multe exemple de aplicatii medicale comerciale ale urinei si ureei aflata in uz astazi includ Murine Ear Drops si Murine Ear Wax Removal System; Ureaphil, un diuretic facut din uree; Urofollotropin, un extract din urina pentru fertilitate; Ureacin, o crema cu uree pentru problemele pielii; Amino-Cerv, o crema cu uree pentru tratamente cervicale; Premarin, estrogen extras din urina pentru ulceratii ale pielii, arsuri, rani infectate si alte scopuri. 

O stiinta subtila 

Majoritatea urinoterapeutilor nu au cautat niciodata o explicatie stiintifica a motivului sau modului de functionare a acestei terapii; propriile lor experiente s-au dovedit a fi mai mult decat suficiente. Deoarece interesul medicinii moderne in aspectele puternic vindecatoare ale lui Shivambu Shastra este in crestere, se intreprinde o cercetare tot mai intensa si sunt revelate tot mai multe aspecte pentru a da o baza stiintifica istoriei foarte bogate a acestei terapii.
Ayurveda considera boala ca fiind cauzata de o modificare a echilibrului metabolic intern, manifestat in individ prin cele cinci elemente (eter, aer, foc, apa si pamant). Revenirea sanatatii implica reechilibrarea metabolismului pentru a obtine echilibrul elementelor. In termeni stiintifici terapia cu urina proprie poate fi considerata ca o extensie a metodelor lui Jenner si Pasteur, ca autoinoculare sau autovaccinare. Anumite substante corporale care au fost indepartate din corp, dintre care unele poate ca au fost produse ca rezultat al unui dezechilibru, sunt reintroduse in corp in mici cantitati si reabsorbite in sange, fie prin intestine, fie prin piele. Aceasta da sistemului imunitar toata informatia de care are nevoie si sansa de a reactiona corespunzator pentru a dobandi homeostaza.

Coen van der Kroon, in cartea sa The Golden Fountain, propune ceea ce el numeste "teoria transmutatiei" pentru mecanismele ascunse ale lui Shivambu Shastra. Propunerea sa este coerenta, daca luam in considerare trecerea vizibila de la reductionism la holism in cercetarea stiintifica. Teoria sustine capacitatea corpului, prin schimb energetic, de a "scurtcircuita" sistemul prin ingerarea propriilor fluide secretate de corp, pentru a stimula fortele transmutationale din interior si pentru a cere corpului sa transforme substantele nefolosibile in substante utilizabile. Van der Kroon crede ca terapia cu urina proprie ar putea restructura ADN-ul alterat, in special cand se tine post cu urina.

Doctorul in medicina si urinoterapeutul Johann Abele se exprima astfel: "...se pune intrebarea daca urina nu ar putea fi considerata un fel de holograma lichida. Odata ce corpului ii este atrasa atentia asupra urinei intr-un mod neconventional (cum ar fi reintroducerea ei in corp prin injectare intramusculara sau prin ingerare), intregul organism o evalueaza si isi actualizeaza propriile mecanisme de reglare..."

Izopatia este o alta ipoteza valida care merita luata in considerare. Odata ce microbii din sange au evoluat pana la un nivel patogen, reversarea procesului pana la o faza in care sa fie mai putini daunatori va facilita recuperarea. Modul primar de a face asta este prin regim, pentru a reechilibra pH-ul sanguin. in cazurile grave procesul poate fi accelerat biologic, dupa cum au demonstrat rezultatele cercetarii profesorului Enderlein asupra ciclului de viata al parazitilor interni. Un microb patogen evoluat care produce boala in organism poate fi combinat cu acelasi tip de microb aflat intr-o stare de dezvoltare mai primitiva, rezultand o forma nepatogena si mai slaba. Acest proces este probabil deoarece coloizii sau somatidele (cele mai mici particule de materie vie) sunt de fapt asa de mici incat nu pot fi filtrate de rinichi; prin urmare, odata ce urina este consumata, organismul poate primi o doza din aceste somatide pure care vor sprijini functia imunitara si e posibil sa transforme microbii patogeni din sange in forme nepatogene. Aceasta este baza remediilor izopatice; ele promoveaza autovindecarea eficienta prin mijloace biologice. Tratamentul alergiilor ilustreaza aceasta metoda foarte bine. Folosind aceeasi substanta care cauzeaza alergia si reintroducand-o in corp, i se permite sistemului imunitar sa dezvolte anticorpi pentru receptorii antigeni din urina, pentru a stopa raspunsul alergic. 

Indicatii pentru autoterapie

Pentru inceput, Dr. Beatrice Bartnett (autoarea cartii Urine Therapy - It May Save Your Life) sugereaza o rugaciune, multumindu-i corpului nostru pentru ca ne-a dat acest elixir divin, apoi recomanda sa bem urina lent, cu vointa si cu veselie! Aceasta este foarte bine, tinand cont ca majoritatea oamenilor care incep sa bea urina considera gustul mult prea acru, amar sau picant si mirosul mult prea puternic. Chiar daca urina este diluata se pot experimenta dureri de cap, greata, si alte reactii puternice pana la aparitia obisnuintei si pana la inceperea aparitiei rezultatelor.

Martha Christy (autoarea cartii Your Own Perfect Medicine) sugereaza sa nu se bea urina cu cantitati mari de apa, deoarece aceasta dilueaza proprietatile vindecatoare ale urinei. E bine sa ne reamintim ca urina este doar o mostra a ceea ce ne curge prin vene; orice repulsie ar trebui folosita mai degraba ca motivatie pentru a imbunatati conditiile interioare decat ca scuza pentru a nu folosi aceasta terapie miraculoasa.

Urina este de fapt mai putin toxica si mai vie decat majoritatea mancarurilor si bauturilor pe care le introducem in corpul care reuseste cumva sa digere resturile alimentare si lichidele devitalizate si sa produca totusi o bautura medicinala valoroasa. Daca urina este produsul unui corp hranit cu alimente sanatoase, naturale, ea este cu atat mai valoroasa in scopuri medicinale.

Bautul urinei ne face sa ne gandim serios la cea ce mancam. Deoarece urina este un produs secundar al sangelui, cu cat sangele este mai curat, cu atat urina va fi mai sanatoasa. Dar chiar si urina de la un sange relativ nesanatos contine factori imunitari valorosi care pot imbunatati sanatatea daca sunt recirculati. Efectul de curatare a sangelui, obtinut prin bautul urinei, poate fi observat prin schimbarea gustului si culorii acesteia: cu cat este recirculata mai mult, cu atat devine mai pura si mai curata. Daca cineva are dificultati cand urineaza - se spune ca un jet slab este un semn de forta vitala slaba - atunci aceasta practica mareste fluxul de urina, marind deci forta vitala.

Introducerea in corp a mai multor substante toxice poate neutraliza totusi efectele benefice ale terapiei cu urina proprie. Este deci recomandat ca oricine adopta aceasta terapie sa renunte la fumat si sa micsoreze cat mai mult posibil consumul de bauturi reci, condimente, prajeli, mancaruri invechite, mancaruri si zaharuri rafinate. Mai presus de toate, se interzic alcoolul, carnea, cafeaua si drogurile. Este indicata urmarea unei diete cu continut scazut in sare si proteine. Asemenea altor terapii naturale, acesta nu este un tratament care trebuie sa fie stopat dupa disparitia anumitor simptome, ci poate fi incorporat in regimul de viata individual. Efectele mai subtile, totusi foarte reale, ale acestei terapii aleasa ca stil de viata, includ sentimentul de a fi mai puternic, mai relaxat, mai increzator in sine, revigorat si in general mai fericit si mai destins emotional si fizic. 

Metode de autoterapie

In practica urinoterapiei se foloseste doar partea de mijloc (se lasa sa se elimine prima treime, se colecteaza in vederea utilizarii a doua treime si se lasa sa se elimine ultima treime) a urinei proaspete, calde, de dimineata; bautul urinei amestecata cu suc de portocale proaspat este probabil cea mai rapida cale de a realiza aceasta sarcina, cu toate ca cel mai bine este sa nu se amestece urina cu alte mancaruri sau bauturi si sa nu se bea in intervalul de o ora inainte sau dupa masa. Picaturi de urina proaspata pot fi plasate direct sub limba. Unii urinoterapeuti le sugereaza pacientilor sa inceapa cu 1-5 picaturi de urina proaspata de dimineata in prima zi, sa mareasca la 5-10 picaturi a doua zi si sa ia cate 5-10 picaturi a treia zi dimineata si seara inainte de culcare. Odata ce pacientii se obisnuiesc cu aceasta terapie, ei pot mari gradat cantitatea dupa cum considera necesar pentru obtinerea rezultatelor dorite. Ei pot invata cu timpul sa ajusteze cantitatea necesara observandu-si reactiile la terapie; o doza poate ajunge pana la o cana plina!

Urina proprie poate fi folosita ca picaturi pentru ochi si/sau urechi, la baile de picioare si chiar pentru spalaturi interne eficiente. Picaturile in nas pot ajuta la subtierea mucusului si la curatarea cailor nazale blocate. Gargara cu urina ajuta in caz de dureri in gat, iar inhalarea ei usureaza congestia respiratorie si a sinusurilor. Luata intern are efect laxativ si diuretic, deoarece curata tractul digestiv.

Dr. John Armstrong (autorul cartii The Water of Life) accentueaza necesitatea masajului cu urina. El insista ca tratamentul functioneaza mai rapid si mai eficient la cei care fac baie, masaj si frectie cu propria lor urina. El recomanda aceasta in special la bolile mai serioase, deoarece urina este absorbita prin piele iar continutul sau pe baza de hormoni si proteine este reabsorbit lent in organism, ocolind sucurile digestive care ar fi putut neutraliza puterea lor. in acest mod urina este si un "preparat cosmetic" excelent pentru emoliere si vindecare a petelor pielii, arsurilor si cicatricelor. Numai pentru aceasta intrebuintare este preferabil sa se foloseasca urina care este veche de maxim 4-8 zile. Amoniul din urina veche nu este toxic, ba este chiar benefic daca aceasta este folosita doar in aceasta directie si nu este luata intern.

Intrebari puse frecvent

Poate o femeie sa-si bea urina in timpul menstruatiei?

Da, si cu toate ca uretra si vaginul sunt doua organe separate, nu exista nimic in fluidul menstrual care sa poata dauna unei persoane in cazul in care acesta se amesteca accidental cu urina.

Poate o persoana sa-si bea urina in timpul unui tratament cu medicamente?

Raspunsul scurt este nu, datorita posibilitatii de supradozare a unui medicament prin reciclarea portiunii care este eliminata in urina. Suplimentele minerale, de vitamine si de hormoni pot fi luate si in cadrul terapiei cu urina, atata timp cat cantitatea administrata este monotorizata frecvent si redusa pe masura ce se imbunatateste starea de echilibru.

In ce cazuri poate fi folosita Shivambu Shastra?

Fiind cu adevarat considerata "panaceu", despre Shivambu Shastra se spune ca este eficienta in peste 175 de afectiuni. Diagnosticarea nu are o importanta practica in aceasta terapie, deoarece mostra de urina reflecta perfect cele mai intime detalii individuale ale starii sanatatii. Ea are de fapt efecte stralucite asupra celor mai subtile dezechilibre ale sanatatii, dezechilibre foarte reale si adesea prea subtile pentru a fi etichetate medical. Urina poate fi folosita in masaje pentru cele mai cronice si rebele probleme ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele, psoriazisul, pecinginea, plagile, ciupercile pielii, muscaturile de insecte, ranile, arsurile si chiar cangrena. In cazul administrarii interne, urina este considerata eficienta in tratamentul pentru SIDA (deoarece anticorpii SIDA se gasesc in urina), cancer, sindromul de oboseala cronica, anemie, tot felul de boli urinare, pierderea greutatii, raceala si gripa, candidoza, diabet, probleme digestive, icter si pentru multe altele. S-a dovedit medical ca ea actioneaza impotriva poliomielitei si a tuberculozei, iar doctorii au injectat-o intramuscular pentru a trata boli imunologice ca psoriazisul, carcinomul celulelor bazale si astmul, pentru a numi doar cateva.

De ce pare ineficienta urinoterapia in unele cazuri?

Sunt cazuri in care exista o deficienta cronica a unuia sau mai multor minerale si atunci nici unul din acele minerale nu se gaseste in urina; prin urmare acea problema ramane in aceeasi stare, chiar daca sanatatea generala si alte dezechilibre metabolice se imbunatatesc. De exemplu, un diabetic poate avea nevoie de crom pentru ca celulele sa foloseasca zaharul din sange si de vanadiu pentru a produce insulina. Aceste suplimente pot fi necesare pentru eradicarea diabetului sau a oricarei alte probleme a zaharului din sange, problema care nu poate fi corectata cu urina proprie. 

Un viitor de aur

Desi multele elemente din urina si potentialul lor pentru uz medical au atras mult atentia, nu a fost inca intreprinsa o cercetare completa asupra urinei ca entitate totala aplicata terapeutic. Inca mai urmeaza sa fie dovedite teoriile referitoare la motivul si modul de functionare a terapiei - sa salutam si sa sustinem deci comunitatea stiintifica interesata in realizarea de studii asupra urinei. Peste 600 de oameni de stiinta - dintre care multi cred ca urina umana poate trata orice de la alopecie la cancer si SIDA - s-au strans in Goa, India, la Prima Conferinta Mondiala Asupra Terapiei Cu Urina Proprie in februarie 1996. A Doua Conferinta Mondiala Asupra Terapiei Cu Urina Proprie s-a desfasurat in Germania in anul 1998.

Acestea sunt cu siguranta semne ca Shivambu Shastra infloreste peste tot in lume, ca oamenii sunt gata sa-si asume responsibilitatea pentru propria lor sanatate si bunastare si sunt gata sa-si depaseasca prejudecatile si sa-si deschida mintile pentru a imbratisa o astfel de practica antica, spirituala si magica. Cu siguranta ca este crucial in aceste momente, cand tanjim dupa o vindecare mai profunda, ca Shivambu Shastra sa fie cunoscuta si adoptata ca metoda valida si profund eficienta de a insanatosi corpul, mintea si spiritul. 

Nota autorului:
Acest material nu a fost scris cu intentia de a inlocui tratamentul medical. Este o incercare de face mai cunoscuta practica Shivambu Shastra. Cititorii interesati de terapia cu urina proprie sunt incurajati sa o discute cu medicul lor. 

Referinte: Armstrong, John (Dr), The Water of Life, Health Science Press, Rupa and Co., 1990. Bartnett, Beatrice (Dr), Urine Therapy - It May Save Your Life, Lifestyle Institute, 1994. Christy, Martha M., Your Own Perfect Medicine, Futuremed, 1996. Desai, Morarji, Miracles of Urine Therapy, Pankaj Books, 1998. Free, A. H. (Dr), Urinalysis in Clinical Laboratory Practice, CRC Press, Cleveland, 1975. Van der Kroon, Coen, The Golden Fountain: The Complete Guide to Urine Therapy, Amethyst Books, 1996. 

Despre autoare: Natalia Perera are o licenta in Psihologie si un masterat in relatii internationale la Universitatea New South Wales din Sidney. A studiat medicina si terapiile naturiste la Nature Care College din Sidney, focalizandu-se pe medicina ayurvedica si pe gimnastica recuperatorie si a facut un curs practic de trei ani de gestalt-terapie. Doreste sa integreze Ayurveda si yoga cu arta consilierii holistice si cu gimnastica recuperatorie, pentru a facilita vindecarea profunda si pentru promovarea sanatatii pe fundatia unei constiinte superioare. Dupa terminarea studiilor, Natalia a lucrat cateva luni in India, ca medic intr-un spital ayurvedic faimos din Kerala. S-a intors in Australia in anul 2001 unde a infiintat o clinica, numita Saffronrose, in Woollahra, Sydney. Natalia le face pacientilor sai consultatii profunde pentru a le determina constitutia naturala si a le identifica dezechilibrele ascunse. Ea prescrie regimuri si programe terapeutice individualizate, care pot implica sfaturi in privinta alimentatiei, remedii preparate in casa pe baza de plante, programe de gimnastica medicala, pozitii de yoga, tehnici de meditatie si de respiratie, sedinte de consiliere personala, retete alimentare ayurvedice si masaj ayurvedic.sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Alte terapii