facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Regimul Oshawa nr. 7

Regimul Oshawa


Alimentaţia macrobiotică mai este denumită și arta longevității și a reîntineririi.
Ceea ce noi numim „regimul Oshawa” este de fapt cel mai sever , dar totodată și cel mai eficient dintre regimurile alimentare microbiotice propuse în scop terapeutic de celebrul medic japonez George Oshawa.
Regimul Oshawa nr. 7 are o eficacitate maximă în toate bolile produse de excesul energiei yin și permite totodată o echilibrare rapidă a fiinţei din punct de vedere energetic (yin - yang).
Regimul prevede ca pe o durata de zece zile să se consume exclusiv cereale: grâu, orez, mei și hrişcă (adică numai cereale yang), în orice combinaţie sau proporţie, fierte sau coapte.

Ca lichid trebuie să se consume doar apă și numai în cazuri excepţionale ceai de busuioc sau ceai negru. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte zece zile) cu o pauză de una până la cinci zile între doua astfel de grupe, timp în care se pot consuma și alte alimente, de preferinţă tot yang, până când se obţine efectul dorit, adică dezintoxicarea, eliminarea definitivă a bolii sau a dezechilibrului cu care ne confruntăm.

Efecte :
- traseele subtile energetice din corpul uman (nadis/meridiane ) sunt curăţate de impurităţile și de depunerile subtile de kapha dosha (flegma), care îngreunează circulaţia energiei subtile prin corp
- mintea devine mai clară, mai limpede
- digestia devine mai bună ,
- secreţiile hormonale sunt reglate ,
- ochii devin strălucitori, iar tenul devine curat şi luminos; fiinţa simte o inexplicabilă forţă şi poftă de viaţă

Este posibil ca la începutul realizării acestui regim să apară, la unii, reacţii fiziologice neplăcute, purificării intensive şi dezintoxicării masive a corpului.
Continuând însă cu tenacitate acest regim, aspectele neplăcute vor dispărea destul de repede, ele cedând locul unei cu totul alte condiţii fizice, psihice, mentale şi chiar unui metabolism diferit, mult îmbunătăţit.

Și cei sănătoşi ar trebui să recurgă la cel puţin două astfel de regimuri Oshawa (de câte 10 zile) pe an, pentru o reîmprospătare şi o purificare generală a organismului.

Regulile de bază ale regimului Oshawa nr.7:
- se consumă exclusiv cereale: grâu, orez, mei și hrişcă, în orice combinaţie sau proporţie, fierte sau coapte, cu puțină sare
- se bea doar apă și numai în cazuri excepţionale ceai de busuioc sau ceai negru
- nu este permis de a consuma alte alimente, lichide sau de a folosi condimente
- regimul ține 10 zile consecutive
- regimul poate fi repetat de mai multe ori (în grupe de câte 10 zile) cu o pauză de trei până la 5 zile între două astfel de grupe, timp în care se pot consuma şi alte alimente, de preferinţă tot yang

Datorita strânsei legaturi care exista între toate învelişurile finitei noastre: fizic, eteric (bioenergetic), emoţional, mental, spiritual etc., acţiunile de purificare realizate la orice nivel se reflecta mai devreme sau mai târziu la toate celelalte niveluri subtile. Purificarea, chiar și fizica, înseamnă limpezire și în plan emoţional și mental. Pentru a verifica aceasta afirmație este suficient să observaţi foarte atent și lucid care este calitatea meditaţiilor pe care le realizaţi în timpul regimului Oshawa. Veţi sesiza ca mintea este mult mai liniştita și meditaţia mult mai profundă.
Așadar, purificarea nu se referă numai la dezintoxicarea corporală, considerată drept exterioară şi superficială.

Articole despre


Articole din Regimul Oshawa