facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Produse care fac sa creasca sanii la barbati si dezvolta cancerul de prostata si ficat

De evitat

Detinut de Unilever, brandul Axe include o gamă de produse de ingrijire pentru barbati, ce contin multe ingrediente care nu au niciodată testate în conformitate cu C.I.R. - Cosmetic Ingredient Review.

Chimicale care afectează sistemul endocrin
Produsele Axe sunt încărcate cu substanțe chimice care afectează sistemul endocrin. Aceste substanțe chimice sintetice au efecte asemănătoare hormonilor atât pentru oameni cât și pentru animale și interferează cu sistemul endocrin fie prin imitarea sau prin blocarea hormonilor naturali si perturba functiile corpului respectiv.

axe

Oamenii de stiinta ai Endocrine Society au emis un raport în care afirma:

"Noi prezentăm dovada că perturbatorii endocrini influenteaza reproducerea masculina și feminina, dezvoltarii cancerului de san si cancerului de prostată, tiroida, metabolismul si obezitatea si endocrinologia cardiovasculare."

Noile studii dezvăluie, de asemenea, faptul că aceste substanțe chimice nocive pot fi cauza fizica de feminizare la bărbați. Un studiu publicat de International Journal of Andrology a constatat că feminizarea băieților pot fi observata acum prin obiceiurile lor de joaca.

Experții medicali se intreaba acum daca expunerea pe parcursul anilor la aceste substanțe chimice toxice nu este motivul pentru care tot mai mulți oameni în vârstă au un nivel scazut de testosteron si se confrunta cu disfunctie erectila. Asfel ei iau o mica pastila albastru si se expun la si mai multe chimicale, iar povestea continuă.

Cele mai periculoase ingrediente in produsele Axe:

Methylisothiazolinone
Methylisothiazolinone este un conservant utilizat pe scară largă. În conformitate cu numeroase studii, este direct legat de o serie de reacții alergice. Alte studii sugereaza ca acest produs chimic, a carui folosire este limitată de către Uniunea Europeană (UE), Canada, Japonia, și Germania, ar putea fi neurotoxic.

EWG il clasifica cu "7" pe scara lor de risc, 10 fiind cel mai mare punctaj.

Conform Agenției de Protecție a Mediului (EPA), Methylisothiazolinone este clasificat ca un pesticid. Acest produs chimic este folosit pentru a "... controla bacteriile care formeaza mazga, ciupercile și algele." Referinta EPA: "In studiile efectuate pe animale de laborator, Methylisothiazolinone s-a dovedit a fi de toxicitate acută moderată pe cale orală și prin inhalare. Este foarte acut toxic atunci când este aplicat dermic sau la ochi și este considerat ca fiind corosiv."
Acest produs chimic se gaseste in 53 de produse Axe variind de la șampoane și balsamuri pana la produse de corp si exfoliere.

Isobutane
Un alt "7" pe scara pericol pentru sănătate, izobutena este clasificată ca "toxic pentru om sau alergen" de către CIR.

Potrivit EWG, unul dintre posibilii contaminanți din izobutena este butadienă, care este un "10" pe scara de risc pentru sănătate, cunoscut ca fiind un agent cancerigen, o toxina pentru sistemul reproducator, respirator și cardiovascular.

În ciuda faptului că este interzis pentru utilizare în Canada, izobutanul se găsește în 5 produse Axe, inclusiv creme de ras, antiperspirante / deodorante și parfumuri.

Retinyl Palmitate
Acest produs chimic este legat de "schimbări la nivel biochimic sau celular", potrivit EWG, si este catalogat cu "9" pe scara pericol pentru sănătate. Acest ingredient este folosit pentru "refacerea pielii" în numeroase produse Axe.

Palmitat de retinil conține acid palmitic și retinol (vitamina A), ceea ce aparent este un lucru bun. Dar, conform FDA, "retinil palmitat, o forma de vitamina A, poate accelera dezvoltarea tumorilor cutanate și a leziunilor atunci când este aplicat pe piele în prezența luminii solare." De asemenea, este descris ca fiind "substanță toxică pentru reproducerea umană".

In prezent, este interzisă sau restricționată pentru utilizarea în produsele cosmetice din Germania și Canada. În conformitate cu EWG, 8 produse Axe conțin această substanță chimică, inclusiv produse pentru curățirea feței, creme de ras și un scrub exfoliant.

Aluminiu Zirconiu Tetraclorhidrex Gli
Aluminiu Zirconiu Tetraclorhidrex Gli este un preparat utilizat ca antiperspirant în majoritatea deodorantelor. Aluminiul a fost descoperit a fi o neurotoxină încă din 1886, dar continuam să-l folosim.

Există tot mai multe dovezi că utilizarea pe termen lung este legata de o serie de boli neurologice, inclusiv dementa, autism, si boala Parkinson. Un studiu publicat în 2014 Journal of Medical Case Reports leaga acest produs chimic de boala Alzheimer.

Un documentar controversat, The Age of aluminiu, prezinta "partea întunecată" din aluminiu, aratand ca este de fapt un metal toxic. Exista legaturi dovedite intre aluminiu si boli cum ar fi cancerul de san, Alzheimer, alergii si autism.

Studiile EWG arată că 14 produsele Axe, de fapt toate antiperspirante și deodorante lor, conțin aluminiu zirconiu tetraclorohidrex gli.

Aromele (amestec de produse chimice)
Companiile de cosmetice prezinta de multe ori cuvântul "parfum" pe etichetele de pe produsele lor.

Ceea ce acest lucru înseamnă cu adevărat este faptul că produsul poate conține oricate substanțe chimice și ingrediente pentru miros care nu trebuie divulgate, incluzând ftalat de dietil, care, potrivit Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR) este o substanță lichidă sintetica, incolor, frecvent utilizata pentru a face materialele plastice mai flexibile.

Aceasta este utilizata într-o multime de lucruri, cum ar fi periuțele de dinți, piese auto, scule, jucării și ambalarea produselor alimentare.

De asemenea, această agenție afirmă că "ftalatul de dietil" poate fi eliberat destul de ușor de catre aceste produse deoarece nu face parte din lanțul de produse chimice (polimeri) care formează plasticul. Ftalatul de dietil este de asemenea folosit în produsele cosmetice, insecticide și aspirină."

În general, "aromele" sunt legate de toate, de la alergii, dermatita si probleme respiratorii la cancer și potențialele efecte negative asupra sistemului de reproducere. Aceste amestecuri de chimicale sunt catalogate cu "8" pe scara de risc pentru sănătate, conform studiilor EWG, care prezintă, de asemenea, 116 de produse diferite Axe ce contin aceste substante chimice.

COCAMIDOPROPYL BETAINE
Cocamidopropil Betaina este un ingredient foarte toxic, legat de aparitia cancerului la testele pe animale. Cel mai mare pericol in a folosi un produs cu cocamidopropil betaina este contaminarea potențială cu nitrozamine.

Nitrozaminele sunt create atunci când agenții de nitrare sunt combinati cu amine. Nitrozaminele au fost identificate ca fiind unele dintre cele mai puternice clase de substante cancerigene, provocand cancer la mai mult de 40 de specii de animale diferite, precum și la om.

PPG-14 Butyl Ether
PPG reprezinta popypropylene glicol care este fabricat dintr-un produs petrolier complet artificial; metil oxiran. Un alt nume pentru acesta este oxidul de propilenă care este un potential agent cancerigen uman. Oxidul de propilenă este, de asemenea, un agent iritant și este extrem de inflamabil. Eterii butilici sunt în familia parabenilor și sunt derivați din toluen (compuși toxici petrochimici). Toluenul s-a dovedit a avea un efect dăunător asupra sistemului de reproducere, în timp ce parabenii au fost in legatura cu cancerul.

PEG-8 Distearate
Conform unui alt raport in Jurnalul International de Toxicologie al comisiri Cosmetic Ingredient Review (CIR), impuritățile care se găsesc în compuși diferiti PEG includ oxid de etilenă; 1,4-dioxan; compuși aromatici policiclici si metale grele, cum ar fi plumb, fier, cobalt, nichel, cadmiu și arsenic. Multe dintre aceste impurități sunt legate de cancer.

BHT
Au existat mai multe studii care demonstrează că BHT se acumulează în timp, în organism, si ca are un impact toxic asupra plămânilor, ficatului și rinichilor, printre alte efecte negative. Un studiu realizat de Gann în 1984 a arătat că BHT a fost capabil să duca la aparitia cancerului de stomac și de vezică la șobolanii masculi.

Un studiu suedez din 1988 realizat de către Thompson a cercetat ambele substante BHT și BHA. S-au descoperit că ambele erau toxice si generatoare de tumori. Ambii antioxidanți au fost observati ca fiind citotoxici in functie de concentrație, la concentrații cuprinse între 100 si 750 microM. La concentrații echimolare BHT a fost mai citotoxic decât BHA.

Lista de produse chimice din produsele Axe este copleșitoare.

http://livingtraditionally.com/axe-products-dangers/
https://dailyhealthpost.com/axe-products/

Articole despre dereglare hormonala, hormoni sintetici


Articole din De evitat