facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Noile terapii de meridian energetic

Sanatate


In 1976 un corp omenesc remarcabil de bine conservat, vechi de aproximativ 5200 de ani, a fost descoperit intr-un ghetar. Continea tatuate punctele majore de tratament apartinand meridianelor de acupunctura.

Cand descoperirea a devenit publica, lumea a fost mirata, mai ales cea a specialistilor in acupunctura, ale caror texte clasice datau de aproape 3000 de ani.

Acupunctura, sistemul de sanatate chinezesc care da rezultate prin stimularea acestor misterioase puncte specifice amplasate pe meridiane (numite "puncte de acupunctura") cu ace subtiri de acupunctura, era aproape acceptata ca practica cunoscuta si recunoscuta in domeniul mijloacelor moderne de asigurare a sanatatii.

Dar existau inca altii care investigau modalitatile prin care sa produca stimularea si echilibrarea meridianelor si sa gaseasca noi modalitati prin care tratamentele ce utilizau meridianele sa aduca beneficii cat mai mari sanatatii corpului si mintii.

In 1964, George Goodheart, chiropractor, a inceput sa urmareasca legaturile intre puterea muschilor, organe, glande si meridiane si a dezvoltat o modalitate de diagnostic bazata pe testarea muschilor, numita mai tarziu "Kineziologie Aplicata". Unul din studentii sai, John Diamonds, a remarcat posibilitatea de a utiliza efectul de echilibrare a meridianelor energetice pentru psihoterapie, iar un alt psiholog - Dr. Roger Callahan, a descoperit un intreg concept nou de a lucra cu meridianele pentru a obtine sanatatea mentala (si psihica).

Unul din pacientii vechi ai doctorului Callahan la acel timp era o femeie cu numele de Mary, care suferea de o fobie fata de apa.

Mai tarziu dr. Callahan a explicat: "teama ei fata de apa era atat de severa incat trebuia sa traga draperiile cand ploua afara si nu putea sta in mai mult de 2 cm de apa in cada sa. Am tratat-o saptamanal timp de doi ani, utilizand orice mijloc si orice noutate la care m-as fi putut gandi si tot ce am dobandit in acel timp a fost sa o invat ca ea poate face fata unei frici mult mai mari decat si-a imaginat inainte."

Cand Mary a descris golul sau din stomac ce acompania frica sa fata de apa dr. Callahan i-a venit ideea sa ii preseze un punct de acupunctura de sub ochi care se afla in legatura cu meridianul stomacului. "A disparut!" a strigat pacienta si a scapat de atunci pentru totdeauna de acea frica.

Dr. Callahan si-a devotat de atunci intreaga viata si practica pentru a dezvolta noi tratamente pentru a ajuta persoanele ce veneau cu frici si fobii si probleme mentale de toate felurile. Sistemul dezvoltat de dansul e numit "Terapia Domeniului Gandirii" - TDG si este folosit inca si azi. TDG utilizeaza doar 14 puncte speciale de meridian iar ordinea si secventa in care trebuie stimulate prin presiune usoara sunt diagnosticate prin testare musculara speciala pentru problemele fiecaruia.

In 1996, Gary Craig, un om de afaceri de succes si student al dr. Callahan a avut ideea stralucita de a creea o tehnica simpla ce ar acoperi toate cele 14 puncte din oficiu - aceasta eliminand astfel necesitatea unor testari extensive si a unui "antrenament diagnostic" si au oferit astfel un instrument terapeutic inteligibil care - fara precedent pana atunci - este usor de folosit si este uimitor de plin de eficienta.

"Tehnicile Gary Craig de Libertate Emotionala" - pe scurt TLE - este una din cele mai obiective si eficiente descoperiri terapeutice imaginabile ce genereaza incetarea permanenta, rapida si efectiva a problemelor psihologice, fizice si neurofiziologice.

Aceste tehnici au fost descrise ca unele din cele mai importante "deschizatoare de drum" din domeniul tratamentelor "corp -minte" in ultimii 100 de ani. Deja mii si mii de persoane in intreaga lume au beneficiat de utilizarea TLE si este repede cunoscuta ca "un miracol de zi cu zi" capabil sa elibereze in masa de tulburarile emotionale si probleme fizice.

Mii de terapeuti profesionisti au verificat abilitatea unica a TLE de a aduce permanente si rapide incetari a urmatoarelor afectiuni : dependente,  alergii, anxietati si atacuri de panica, spaima, compulsii si obsesii, depresii si tristete, dislexia, frici si fobii, cresteri si pierderi in greutate, vinovatie, insomnie, tulburari de memorie, cosmare, managementul durerii, tratamentul fizic si conditia fizica in tulburari post traumatice, probleme legate de abuzurile sexuale, credinte limitatoare privitoare la imaginea de sine si la performantele profesionale, arta, sport si multe altele.

TLE "Ambasadorul Terapiilor de Meridian", are un aspect remarcabil: este creata asa incat dupa ce ai deprins-o prima data se poate cu usurinta aplica acasa oricand, oriunde, in orice loc, in orice situatie, fara alt antrenament, ceea ce reprezinta un nepretuit ajutor pentru probleme curente ca dependentele, caderile in greutate si depresia unde rezolvarea este ceruta acasa si in mod regulat. |n ciuda simplitatii sale aparente si usurintei de a fi utilizata TLE produc beneficii remarcabile si rezultate durabile in 85-95% din cazuri.

Toate terapiile de meridian sunt gentile, rapide si "efectiv eficiente".
Nu e neobisnuit pentru durerile vechi sau cronice sa fie inlaturate complet in mai putin de jumatate de ora.
Similar, durerile emotionale precum anxietatea, depresia, si dependenta, datorate incidentelor traumatice ori amintirilor din copilarie pot fi adesea indepartate dintr-o singura sesiune de tratament.
De cand TLE au revolutionat felul in care problemele fiziologice si neurofiziologice sunt tratate cu o asemenea rata de succes, multe alte forme de terapii bazate pe energiile de meridian s-au dovedit la randul lor foarte eficiente.
Cum tot mai multi terapeuti inovatori au abordat domeniul Terapiilor de Meridian Energetic acest domeniu s-a dezvoltat rapid astfel incat noi si diferite abordari au fost dezvoltate.

Alte Terapii de Meridian Energetic vor fi prezentate in articolele viitoare.

Dorim sa facem cunoscut cititorilor faptul ca aceasta "inventie" cu adevarat remarcabila a spiritului occidental isi are un corespondent ancestral in tehnicile milenare ale Orientului grupate de Sistemul Hatha Yoga. Corelatiile extraordinare ale legaturii extrem de fine si de stranse dintre tonusul (puterea si dezvoltarea) muschilor si organe, glande si meridiane fac obiectul practicilor Hatha Yoga de foarte mult timp. Pentru a fi precisi pana la capat fata de dumneavoastra, trebuie sa precizam ca asanele posturale sunt (sub ghidarea unui cunoscator) mijlocul cel mai simplu si ieftin (nu costa...) de a intretine sanatatea fizica, de a rezolva problemele pomenite mai sus si de a avea acces (prin practica) la o stare de implinire fizica si psihica cu totul iesita din comun.
Spiritul occidentului aduce cu aceste adaptari inspirate mijloacele extrem de simple si eficiente ale Orientului mai aproape de omul grabit si deseori superficial al zilelor noastre (ocupat cu supravietuirea materiala si prosperitatea mai mult decat cu propria fericire si libertate).


Dr. Florin Bebesel
florin.bebesel@gmail.comsursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Sanatate