facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Introducere in alimentatia pe baza grupelor sanguine

Sanatate


Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor, din acest punct de vedere fiind valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatii sau castigul in greutate.

Este in general gresit inteles ca dietele pe baza grupelor sanguine sunt utile numai in incercarea de a scadea in greutate. Ele reprezinta un mod de alimentatie potrivit fiecarui tip de grupa sanguina, echilibrand organismul in functie de necesar, ele conducand chiar la o crestere in greutate atunci cand aceasta e necesara.

In esenta, dietele pe baza gupelor sanguine aduc greutatea corporala la un optim.

Pe perioada dietei in functie de grupa sanguina veti sesiza multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz si nevoie), o reducere a tulburarilor digestive si o ameliorarea problemelor cronice de sanatate.

Fiecare persoana este unica, avand nevoi nutritionale diferite si in acest context singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca o afectiune este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecaruia.

Grupa sanguina este amprenta strict personalizata, cheia care descuie usa spre castigarea unui echilibru ideal.

Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.

Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.

Dr. Cristina Ortinsky
Director Centrul de Medicina Complementara Medireflexsursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Sanatate