facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Hemoroizii interni de gradul 1

Sanatate


Hemoroizii pot fi atat interni cat si externi. Hemoroizii interni apar de obicei atunci cand una dintre venele localizate in grupul hemoroidal se inflameaza prea mult. Hemoroizii interni incep de la hemoroizii interni de gradul 1 si apoi se dezvolta rapid spre grade mai ridicate ale hemoroizilor.

Hemoroizii interni apar atunci cand grupul hemoroidal isi pierde  capacitatea de a  se retrage in pozitia sa obisnuita. Acest lucru provoaca umflare venelor si aparitia lor proeminenta. Atunci cand acestea sunt pronuntate poarta cu ele si tesutul cu care au legatura, cauzand hemoroizii interni de gradul 1.

Hemoroizii interni sunt de obicei incadrati pe o scara de la 1 la 4 in functie de marime si gravitate. Hemoroizii interni de gradul 1 reprezinta o faza initiala a hemoroizilor interni. In aceasta faza hemoroizii incep sa creasca in anus. Totusi in aceasta etapa ei nu sunt capabili sa iasa din canalul anusului. Acest fel de hemoroizi are simptome precum sangerarea sau mancarimea.

Hemoroizii interni de gradul 1 sunt de obicei rezultatul umflarii unei vene de varice. De obicei apar fara sa fie nevoie de precedent si nu prezinta simptome.

Hemoroizii interni de gradul 1 sunt de obicei o cale de pornire spre grade mai inalte. Primul care apare dupa gradul 1 este gradul 2 de hemoroizi. Acest grad reprezinta primul nivel in care hemoroizii ajung in prolaps. In acest stadiu hemoroizii au tendinta de a  patrunde din anus in timpul unei miscari a intestinelor. Totusi eu se retrag in corp singuri cand miscarea intestinelor s-a terminat.

Urmatoarea faza este aceea a hemoroizilor de gradul 3. acestia tind sa patrunda din sfincterul anal in timpul unei miscari a intestinelor. Totusi acesti hemoroizi stau in interiorul corpului daca sunt impinsi inapoi cu mana. De obicei hemoroizii de gradul 3 sangereaza adesea.  Acestia sunt si iritabili.

Ultima faza este aceea a hemoroizilor de gradul 4. acesti hemoroizi tind sa iasa din corp aproape pe toata durata existentei lor. Si acestia pot fi impinsi inapoi. Totusi, in scurt timp, acestia au tendinta de a aluneca in afara din nou fara nici un efort.  Hemoroizii de gradul 4 sunt foarte gravi. Acestia sangereaza usor si sunt predispusi la diferite infectii. Pot de asemenea sa formeze un cheag de sange intern denumit tromboza.

Cea mai buna modalitate de a evita hemoroizii este sa aveti o dieta sanatoasa si sa aveti o alimentatie bogata in apa  si fibre. De asemenea este bines a va asigurati ca miscarile intestinale sunt oportune si corecte. Chiar daca hemoroizii apar, este bines a mergeti la medic sis a urmati un tratament pe baza de plante, homeopatic sau medicamentos imediat ce apar hemoroizii de gradul . In acest fel veti evita problemele ulterioare cauzate de grade mai ridicate ale hemoroizilor.

Aflati mai multe detalii despre tratamentul hemoroizilor fara operatie!sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Sanatate