facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

GLUTATIONUL – antioxidantul minune al organismului

Sanatate

Am auzit cu toții de antioxidanti, dar am auzit de mama tuturor antioxidantilor? Antioxidantul care ajută la prevenirea cancerului, bolilor de inima, prevenirea imbatranirii, a problemelor neurologice ?
Desigur, vorbesc despre Glutation. Acesta este un detoxifiant puternic și este crucial pentru o viață sănătoasă. Desi corpul produce singur Glutation, slaba calitate a alimentelor, poluarea, mediile toxice, stresul, infecțiile și radiațiile, acestea toate micșorează cantitatea de glutation din organism.

Ce este Glutationul?

Glutationul este o moleculă simplă produsă în mod natural în corp tot timpul. Este o combinatie de trei tipuri de proteine sau aminoacizi - cisteina, glicina si glutamina.

Cea mai bună parte a glutationului este cea care conține grupe chimice de sulf care lucrează pentru a aduna toate lucrurile rele, cum ar fi radicalii liberi și toxinele, mercurul și metalele grele din corpul nostru și apoi eliminându-le. Acest lucru este deosebit de important în lumea noastră bombardamentă de metale grele.


De unde puteți obține glutationul?

Organismul produce glutation, dar nu este suficient de mult astfel încât să poate face față mediului extrem de poluant. Iata câteva surse alimentare care fie conțin glutation, fie ajută organismul să producă mai mult acest antioxidant.
• Broccoli
• Varza de Bruxelles
• Varza
• Conopida
• Avocado
• Piersici
• Pepene verde
• Scorțișoară
• Cardamom
• Turmeric (Curcumina)
• Tomate
• Mazăre
• Usturoi
• Ceapa
• Ardei roșu

Observați toate acestea sunt alimente sănătoase și totuși organismul nostru nu produce sau nu primește suficient Glutation? Oare de ce? Aceasta problemă apare din cauza dietei noastre. Din cauza faptului că zilnic consumăm junkfood, carne, lactate și alimente procesate, alimente care clinic s-au dovedit a fi numărul unu ca și cauză a bolilor de inimă și a altor boli. Secretul este de a limita aceste alimente procesate și să se mănânce alimente proaspete, pline de viață, care oferă substanțe nutritive și nu cere organismului un efort foarte mare în procesul de digestie.
Puteți crește, de asemenea, producția de Glutation prin efectuarea exercițiilor fizice. Respirația și transpirația sunt, de asemenea, moduri de a scăpa de toxinele din organism.

Glutation protejează împotriva bolilor cronice
• Ceea ce face glutationul atât de important și puternic, este faptul că reciclează antioxidanții. Atunci cand corpul tau se ocupă cu radicalii liberi, se produce de fapt trecerea lor de la o moleculă la alta. Antioxidantii sunt reciclați, iar organismul poate regenera o alta molecula de glutation.
• Glutationul este crucial pentru a ajuta sistemul imunitar în lupta împotriva bolilor cronice, deoarece acționează ca purtător de toxine din organism. La fel ca o capcană pentru prinderea muștelor, toxinele sunt captate de glutation și sunt transportate la bilă și apoi în afara corpului. Glutationul este, de asemenea, suficient de puternic pentru a ajuta la tratamentul anti -SIDA.
9 Sfaturi finale

Dr. Mark Hyman a dat 9 sfaturi pentru a crește nivelul de Glutation. Verifica-le!
- Consuma alimente bogate în sulf. Principalele alimente care nu ar atrebui să lipsească din dietă sunt usturoiul, ceapa și legumele crucifere (broccoli, varza, conopida, etc.).

- Încercați proteina din zer bioactivă. Aceasta sunt o mare sursă de cisteină care ajută la sinteza de glutation. După cum știți, eu nu sunt un mare fan al produselor lactate, dar aceasta este o excepție - cu câteva avertismente. Proteina din zer TREBUIE să fie bioactivă și să fie făcută din proteine non-denaturate ("denaturare" se referă la defalcarea structurii normale de proteine). Alege un produs nepasteurizat și care nu conține pesticide, hormoni sau antibiotice.

- Exercițiile stimulează nivelul de glutation și prin urmare, ajută la stimularea sistemului imunitar, pentru a îmbunătăți detoxifierea și capacitatea corpului de a se apăra cu ajutorul antioxidanților. Începe cu exerciții ușoare ca mersul pe jos sau jogging-ul, putând ulterior să practici și exerciții mai complexe, aerobic sau diverse alte sporturi. La început 20 de minute de mișcare, de 3 ori pe săptămână e suficient, urmând sa creșteți durata pâna la 30 de minute sau mai mult.

- N-acetil-cisteina. Acest aminoacid a fost folosit de ani de zile pentru a ajuta la tratarea astmului si bolilor pulmonare si pentru a trata oamenii cu insuficienta hepatica. Cantitatea de Glutation influențează cantitatea de acetilcisteină necesară organismului pentru tratarea diferitelor boli.

- Acidul alpha lipoic. Acesta este un al doilea aminoacid după glutation ca importanță în celulele noastre și este implicat în producerea de energie, controlul glicemiei, sanatatea creierului si detoxifier

- Acidul folic și vitaminele B6 și B12. Acestea sunt, probabil, cele mai importante vitamine necesare pentru a ajuta corpul în producerea glutationului.

- Seleniul. Acest mineral important ajută la reciclarea corpului și să producă mai mult glutation.

- Vitaminele C și E lucrează împreună pentru a recicla glutationul.

- Silimarina este de mult folosită în bolile de ficat și ajută creșterea gradului de glutation.

Articole despre glutation, antioxidant