Germenii de rucola au proprietăţi antioxidante excelente şi întăresc sistemul imunitar. Gustul lor deosebit se combină într-un mod agreabil cu diferite alimente. Contin vitamine A, C, P si minerale Fe, Mg. Seminţele de rucola nu necesită înmuiere. Este suficient să le clătiţi uşor şi să le puneţi imediat în germinator. Datorită naturii lor mucilaginoase este recomandată metoda de germinare în tăvi. Menţineţi-le la temperatura camerei şi ferite de lumină până când cresc primele frunzuliţe. Clătiţi-le de 1-2 ori pe zi. Utilizaţi numai atâta apă astfel încât să le menţineţi umede, nu îmbibate cu apă. Germenii sunt gata în 4-5 zile. Se pot păstra la frigider până la 1 săptămână. Voinicica are o aromă puternică a cărei tărie creşte odată cu vârsta frunzei. Aroma este adesea descrisă ca fiind asemanatoare nucii, cu un uşor iz de ierburi. Planta verde are un gust puternic, amărui şi un pic piperat, asemanator unei ridichi, dar cu o aromă de mosc. Frunzele curate se pot pune într-o pungă de plastic sau o cutie ermetică şi se pot păstra în frigider.
Sursa: paradisulverde.com
- Publicat de: Sanziana Busuioc
- 15 Jul 2011