facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Daca doriti sa va ingrasati

Sanatate

• Urmãriţi sã luaţi masa în fiecare zi la aceleaşi ore. Dacã este necesar, puneţi o alarmã la ceas sau telefon care sã vã aducã aminte de ora mesei. În general, persoanele slabe nu resimt foarte acut senzaţia de foame, de aceea deseori uitã sã mãnânce în timpul zilei, luând prima masã în decursul dupã-amiezii, spre searã.
Daca doriti sa va ingrasati

Mesele luate la aceleaşi ore “antreneazã” focul digestiv. Altfel spus, creeazã un reflex condiţionat pentru a secreta sucurile gastrice. Astfel, atunci când se apropie ora mesei, sucurile gastrice sunt deja pregãtite pentru a digera hrana, asimilarea substanţelor nutritive fiind mult îmbunãtãţitã.

• Una dintre tendinţele cele mai des întâlnite la persoanele care doresc sã se îngraşe o reprezintã creşterea cantitãţii de hranã ingeratã, precum şi consumul de alimente foarte grele şi consistente.

Este greşit, deoarece “focul digestiv” nu este încã pregãtit pentru a asimila alimente consistente în cantitate foarte mare. În acest fel, pot apãrea probleme digestive: indigestii, greaţã, diaree, constipaţie, balonare. De asemenea, acest mod de hrãnire favorizeazã dispunerea depozitelor adipoase în mod inestetic, precum şi formarea celulitei (în cazul femeilor).

Corect este ca aceastã creştere a cantitãţii de hranã sã se facã în mod gradat, cu maxim un sfert din cantitatea consumatã pânã în acel moment. Apelaţi la urmãtorul truc: folosiţi farfurii mai mari, astfel impresia cã mâncaţi mai mult decât aţi dori, va dispãrea. Cât despre consistenţã, este mai bine sã alegeţi mâncãrurile hrãnitoare, dar uşoare, deoarece acestea se asimileazã cel mai repede.

• Pentru a câştiga în greutate, este foarte important sã savuraţi alimentele în timpul mesei. Se ştie cã persoanele mai “plinuţe” sunt foarte pofticioase şi se îngraşã de la o cantitate foarte micã de hranã, pe când persoanele foarte slabe abia dacã acordã importanţã gustului mâncãrii. De aceea, trebuie ca cel puţin o perioadã de timp sã consumaţi doar alimente care vã plac foarte mult.

• Pentru a putea savura mâncarea cât mai bine, aceasta trebuie sã fie cât mai gustoasã. Condimentele dau un gust delicios mâncãrii şi în plus stimuleazã digestia şi asimilarea. Alegeţi însã condimente naturale şi evitaţi aromele sintetice şi potenţiatorii de arome (în special glutamatul) deoarece sunt dãunãtori sãnãtãţii.

• Este ideal sã luaţi masa cât mai des alãturi de un gurmand, care apreciazã o mâncare bine gãtitã. Acest obicei vã va creşte pofta de mâncare. În plus, veţi putea observa atitudinea acestei persoane faţã de alimente şi de actul hrãnirii în general, iar în timp vã veţi putea însuşi mult mai uşor aceastã atitudine.

• Pentru ca recomandãrile de mai sus sã dea rezultate, trebuie sã vã menţineţi permanent într-o stare de spirit optimistã şi binevoitoare, evitând stresul, frustrãrile, supãrãrile şi dezamãgirile. Acestea vã consumã multe resurse, atât la nivel mental şi emoţional, cât şi la nivel fizic.
Sursa: http://indianherbal.ro

Articole despre


Articole din Sanatate