facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum trebuie sa ne pregatim pentru realizarea masajului?

Masaj, presopunctura, acupunctura


Inainte de a face masaj, este foarte important sa pregatim spatiului fizic si sa adoptam o stare psihica adecvata. Aceasta pregatire prealabila va contribui foarte mult la succesul masajului.

Pentru a pregati spatiul fizic, trebuie sa facem astfel incat atmosfera camerei sa emane o stare de confort. Pentru crearea spatiului mental, vom incepe prin comunicarea cu persoana careia ii vom face masajul. Atat pentru a oferi cat si pentru a recepta un masaj este necesar sa ne relaxam mintea, pentru a putea sa ne amplificam senzatiile tactile pe care le vom simti.

Spatiul fizic - confort si relaxare

E important sa ne dedicam putin timp pentru pregatirea camerei in care vom realiza masajul. Ar putea fi neplacut daca suntem obligati sa intrerupem continuitatea masajului pentru a cauta un prosop, o perna sau ceva de baut.

Vom face astfel incat in camera sa fie o atmosfera calda, intima. Pentru a crea o atmosfera mai speciala putem sa infrumusetam camera cu flori, sa aromatizam camera cu diverse arome placute si relaxante, sa decoram camera cu obiecte care sa incante privirea. Foarte important este ca in camera sa fie o temperatura adecvata, sa fie suficienta caldura mai ales pentru cel care va fi masat.

Ca suprafata de masat, foarte buna poate fi o saltea din bumbac sau mai multe paturi suprapuse pe covor. De asemenea, se poate folosi si masa obisnuita de masaj. Trebuie sa ii oferim celui masat un prosop sau o patura subtire, pentru a-si mentine temperatura partilor de corp care nu sunt masate. De asemenea, o pernuta sau o alta patura stransa il va ajuta pe cel ce este masat sa stea mai confortabil. Daca folosim ulei, el va trebui sa fie incalzit inainte de masaj si sa fie la indemana noastra.

Starea psihomentala - pregatirea pentru realizarea masajului

In viata cotidiana, receptam informatiile cu ajutorul celor cinci simturi - mirosul, gustul, vazul, pipaitul, auzul. Observatiile facute asupra folosirii simturilor au aratat ca vazul este cel mai utilizat dintre simturi. Vazul este pentru cei mai multi oameni principala sursa de informatii. Analizam si raspundem mereu informatiilor vizuale. Pentru ca masajul sa fie cat mai eficient atat persoana care realizeaza masajul, cat si cel masat trebuie sa amplifice simtul tactil cat mai mult. Daca ne vom muta atentia de la celelalte senzatii, in special cele vizuale la cele tactile, vom putea realiza cat mai bine masajul si cel care este masat va putea sa beneficieze din plin de efectele complexe ale masajului. 

Ca maseur, vom face tot ceea ce putem pentru a ne elibera mintea de orice tensiuni, de orice asteptari. Ne vom dedica in intregime vindecarii, golindu-ne mintea de ganduri perturbatoare, astfel incat sa putem fi ca un vas plin de energie tamaduitoare. Scopul celui care maseaza este atunci, de a servi, de a vindeca, de a relaxa. Nu putem realiza un masaj daca la randul nostru noi nu suntem intr-o stare profunda de relaxare. De aceea, este necesar sa ne relaxam si sa ne mentinem aceasta relaxare pe intreaga durata a realizarii masajului, caci cel care este masat va resimti intr-un fel sau altul, starile pe care noi le intretinem.sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura