facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum se poate preveni cancerul printr-o dieta de hrana vie

Alimentatie si nutritie

Cu siguranţă mai sunt multe cercetari de făcut în ceea ce priveşte felul in care substanţele nutritive dintr-o dietă cu alimente crude ajuta la prevenirea cancerului. Cu toate acestea, ceea ce este cunoscut este faptul că un consum ridicat de fructe şi legume, care au cea mai mare parte a nutrientilor ce lupta cu cancerul, reprezinta un risc redus de cancer.

În scopul de a oferi organismului tau cea mai bună apărare împotriva cancerului, ar trebui să cunoastem care sunt alimentele bogate in nutrienti ce lupta împotriva cancerului. Urmatoarea lista contine cateva dintre cele mai bune alimentele anti-cancer.

hrana vie


Avocado: Avocado contin glutation, care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Este, de asemenea, bogat în potasiu şi beta-caroten, care sunt in legatura cu un risc mai mic pentru anumite tipuri de cancer. Avocado, de asemenea, a fost asociat în mod specific ca ajutând în tratamentul hepatitei.

Broccoli, varza şi conopida: Aceste legume sunt clasificate ca legumele crucifere. Legumele crucifere conţin o varietate de vitamine, minerale si nutrienti ce sunt in legatura cu prevenirea diferite tipuri de cancer.

Concret, ele conţin sulforafan, despre care se stie ca ajuta la protejarea impotriva cancerului de colon si rectal. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca Sulforafanul ajuta la dezactivarea celulelor cancerigene găsite în organism şi opreste cresterea tumorilor.

Morcovi: Morcovii au mult beta-caroten, care a fost legat de reducerea riscului de cancer care afectează plămânii, gura, gâtul şi stomacul. În plus, ei conţin falcarinol, care a fost, de asemenea legat în studii de reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer prin încetinirea creşterii celulelor canceroase. În scopul de a obţine falcarinol din morcovi, acestia trebuie să fie consumati cruzi.

Ardeiul iute: Acesti ardei contin capsaicina, un produs chimic care neutralizeaza substanţele cancerigene din organism.

In şi cânepă: seminţe de in şi cânepă sunt o sursa buna de omega-3 acizi graşi. Omega-3 acizi graşi s-a dovedit ca ajuta la protejarea organismului impotriva cancerului de colon.

Usturoiul: Usturoiul ajută să dea un impuls sistemului imunitar, ceea ce este benefic pentru sănătate în ansamblu. Un sistem imunitar sănătos include celule care lupta cu cancerul şi ajută la descompunerea celulelor cancerigene în organism. Usturoiul este de asemenea legat de numeroase tipuri de cancer ca reduce risc de dezvoltare.

Citricele: fructele citrice contin monoterpene despre care se crede ca ajuta la prevenirea cancerului prin eliminarea celulelor cancerigene din organism.

Strugurii: Strugurii contin bioflavonoide care sunt antioxidanti ce ajuta la prevenirea cancerului. Acestia conţin, de asemenea, resveratrol, care opreşte stimularea celulelor canceroase ce duc la cresterea tumorii.

Kale: Aceasta leguma cu frunze verzi contine compuşi de azot despre care se crede că ajuta la oprirea cresterea celulelor canceroase în estrogen tesutului sensibil. În plus, kale contine isothiocyanates şi fitochimicale, despre care, de asemenea, se crede că opresc cresterea tumorii şi celulelor cancerigene.

Ciuperci: Diferite tipuri de ciuperci ca Shiitake, Maitake şi Reishi sunt benefice pentru sistemul imunitar. Ele conţin polizaharide care impulsioneaza sistemul imunitar. Acestea conţin, de asemenea, lectina, care lupta impotriva celulelor canceroase si previne reproducerea lor.

Papaya: Papaya contine vitamina C, care este benefica pentru sănătatea generală şi se crede că ajuta la reducea absorbţiei unor substanţe cancerigene.

Zmeura: Zmeura contine antociani, care sunt antioxidanti ce s-a dovedit ca proteajaza organismul impotriva cancerului.

Cartofii dulci: cartofii dulci sunt o mare sursă de beta-caroten care s-a dovedit ca lupta impotriva cancerului.

Rosiile: Tomatele contin licopen care este un antioxidant ce ajută la stoparea radicalilor liberi, considerati a fi sursa de cancer. Acestea conţin, de asemenea, vitamina C, care este un alt antioxidant care poate preveni cancerul.

Turmeric: Turmericul contribuie la protejarea împotriva cancerului de intestin si de colon. El are puternice efecte anti-inflamatorii şi este utilizat in mod tradiţional ca o planta pentru ficat şi purificator al sângelui.

Dovleacul: dovlecii contin niveluri ridicate de beta-caroten, ceea ce ii face sursa excelenta de hrana pentru lupta impotriva cancerului.

După cum puteţi vedea, există o mare varietate de alimente care ofera efecte de protectie împotriva cancerului. Motivul pentru care cele mai multe dintre aceste alimente sunt legume si fructe, este ca acestea contin cantitati mari de vitamine, minerale si fitonutrienti care s-au dovedit a ajuta la lupta impotriva cancerului.

Alimentele enumerate mai sus sunt doar exemple ale unor fructe şi legume ce se pot mânca pentru a vă proteja impotriva cancerului. Cu toate acestea, este important să ne amintim că prevenirea cancerului este mai mult decât doar o alimentaţie sănătoasă.

O dieta de hrana cruda bine echilibrata si corect planificata poate fi un instrument puternic in reducerea riscului de cancer, dar trebuie să vă amintiţi să acordi atenţie si altor aspecte legate de stilul de viaţă, cum ar fi exercitiile, somn şi managementul stresului. Acest lucru va asigura că rezistenţa corpului este la cel mai ridicat nivel, astfel încât să creeze o sănătate optimă şi bunăstare.

Sursa: rawfoodsolution.com

Articole despre hrana vie