facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Aloe vera - un tratament aproape panaceu

Fitoterapie


Proprietatile curative ale plantei aloe vera sunt inregistrate de mii de ani de multe civilizatii stravechi printre care Egiptul, Persia, Grecia, India si Africa. Desi astazi se gaseste in intreaga lume ca o planta comuna de ghiveci, aloe vera este, fara nici o indoiala, una dintre cele mai acceptate plante medicinale din istorie si totusi cea mai neinteleasa.

Dovezi istorice arata ca aloe vera este originara din tinuturile calde si uscate ale Africii, desi astazi planta se gaseste in intreaga lume. Din Europa, spaniolii au dus planta de aloe in tinuturile nou cucerite, America de Sud si Caraibe. Misionarii spanioli din vest intotdeauna plantau aloe vera pe langa asezarile lor si o luau cu ei in calatorii pentru pentru ajutorarea bolnavilor. Astazi, aloe vera este folosita in intreaga lume, atat intern, ca bautura, cat si in cosmetica sau in compozitia unguentelor.

Desi comunitatea moderna medicala a abordat o pozitie limitata in ceea ce priveste calitatile terapeutice ale acestei plante, s-au realizat numeroase studii stiintifice in intreaga lume de catre specialisti de renume care au dezvaluit proprietati curative universale atat pentru oameni cat si pentru animale.

Folosirea de aloe vera este cel mai important pas inainte in ceea ce priveste tratamentul bolilor in istoria umanitatii. In ultimele studii clinice ale utilizarilor interne si externe ale frunzelor de aloe vera, s-a demonstrat eficienta acesteia in tratamentul unor probleme dintre cele mai diverse, de la acnee la raceli, infectii, hipertensiune, artrita si chiar cancer.

Oricine ar spune ca nu se poate ca o singura planta sa poata avea efecte pozitive asupra atator boli, si daca da, ar fi un adevarat miracol. Desi farmacologia nu a primit cu bratele deschise aloe vera, aceasta este hipoalergenica si nu are efecte secundare chiar administrata in doze mari.

Administrata intern, aloe vera face ca oamenii sa se simta bine. A te simti bine nu inseamna bine si din punct de vedere stiintific, insa aceasta stare de bine se refera la capacitatea plantei de detoxifiere a organismului.

Mucopolizaharidele care se gasesc in frunza de aloe joaca un rol important in organismul uman. Acestea sunt pentru organism precum caramizile pentru o casa. Mucopolizaharidele joaca un rol crucial in realizarea principalelor functii ale organismului:

- formeaza o ruta de-a lungul colonului care impiedica toxinele sa se intoarca in organism;
- furnizeaza o bariera naturala organismului prin care se poate apara impotriva virusilor;
- ajuta la lubrifierea incheieturilor;
- imbunatateste capacitatea de circulatie a fluidelor in corp;
- permit transferul de gaze in plamani;
- faciliteaza absortia de apa, electroliti si factori nutritivi.

Organismul uman inceteaza sa le mai produca in timpul pubertatii. Dupa aceasta varsta sunt necesare sursele externe iar una din cele mai bogate surse este reprezentata de aloe vera.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre Aloe Vera