Alimentatia naturala, un adevarat remediu
Alimentatie si nutritie
In anul 1940 cercetatorul american Edvard Hovell a descoperit ca substantele vitale propriu-zise, enzimele, sunt purtatorii de viata ai oricarei creaturi si generatorii de viata in alimentatia noastra, daca nu sunt distruse prin fierbere.
Este uimitor cum stiinta industriala nu a pretuit corespunzator aceste descoperiri importante si nu a facut nici o propaganda in favoarea enzimelor, cum facuse pentru vitamine. De ce? Este limpede: enzimele nu pot fi fabricate si nu pot constitui o afacere.
Pierderea cea mai importanta ca urmare a lipsei de enzime o constituie devalorizarea sarurilor nutritive (fosfor, calciu, fier s.a.). Fara enzimele corespunzatoare aceste saruri nu pot fi bine transformate in corp si raman in cea mai mare parte fara valoare, depozitindu-se ca reziduuri, ca saruri minerale anorganice.
Alimentatia naturala previne aparitia cariilor dentare si a bolilor distrofice, ca artroza, sciatica, durerile articulatiilor, a soldurilor si a coloanei vertebrale.
Paralel cu lipsa de saruri minerale continua si procesul de umplere a sangelui si a organelor cu sedimente ceea ce are ca efect o alta serie de boli.
Alimentele fierte dau o mai mare cantitate de deseuri si acizi care ajung in sange pentru ca apoi sa fie cu greu eliminate, deoarece organele de eliminare nu sunt dezvoltate pentru o asa de mare cantitate si excedentul se depune pricinuind boli.
Unii acizi care se strang in incheieturi si muschi se cristalizeaza si dau nastere la reumatism si artrita. Alte substante nefolositoare se depun in alte locuri si dau nastere la arteroscleroza, hipertensiune arteriala, boli de inima, calculi biliari, boli de piele.
Cauza principala nu este curentul sau oboseala, ci lipsa de enzime cauzata de o alimentatie gresita. Cauza bolilor infectioase este tot alimentatia fiarta, moarta, cu multe deseuri care se depun. Un corp hranit cu cruditati este curat si nu se imbolnaveste. Gripa este o "solutie de nevoie" la care apeleaza din cand in cand natura pentru a curati corpul, pentru ca boala aceasta obliga la nemancare.
Animalelor din gradina zoologica le este interzisa alimentatia gatita pentru ca se imbolnavesc. De ce nu li se spune acelasi lucru si oamenilor care s-au imbolnavit?
Aceasta ar insemna o catastrofa pentru marile concerne din industria chimica, toate fabricile prelucratoare de alimente si chiar multe spitale ar trebui sa-si inchida portile.
Cum se explica faptul ca oamenii care maninca totul fiert mai pot vietui?
Aceasta depinde si de puterea de adaptare a organelor. De fapt, biologii au descoperit ca pentru metabolismul anumitor alimente sunt necesare aceste enzime de care sunt legate in mod organic.
Dar daca enzimele respective lipsesc, corpul stie sa se ajute, luand fermentii digestivi si mai ales pe cei produsi de pancreas.
Din pacate acestia nu pot inlocui decat in mica masura procesul natural. Cei care sunt cumpatati in toate pot ajunge la batranete si cu hrana fiarta, dar rareori sunt feriti de boli si de infirmitatile batranetii.
Dr. Alice Chase explica: hrana contine in starea potentiala mai multe remedii contra tuturor bolilor decat doctoriile cele mai puternice. Sangele, care transmite elementele hranitoare tesuturilor si care ia din tesuturi produsii folositi, isi pastreaza proprietatile chimice normale chiar in fazele foarte inaintate ale bolilor incurabile.
Cand in sange se resimte lipsa de vitamine sau de alte substante hranitoare el le ia din oase, muschi si din alte parti ale corpului.
Pentru a mentine compozitia normala a sangelui, bolnavul trebuie sa primeasca hrana absolut necesara, proaspata si usor digerabila. O astfel de alimentare previne epuizarea tesuturilor, anemia, rupturile de la sine ale oaselor, ulceratiile dureroase si cangrene pe baza de diabet etc.
sursa: www.venus.org.ro