facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tratamente naturiste pentru migrene

Sanatate

Migrena afecteaza de regula o singura jumatate a capului, iar durerea nu este continua, ci are un caracter pulsatil, putandu-se muta in timpul aceleiasi crize dintr-o parte in alta a craniului. Deseori simptomatologia cuprinde senzatie de greata, sensibilitate la lumina sau la zgomot.

 Nu se stie exact care sunt cauzele care duc la aparitia chinuitoarelor manifestari ce pot dura si cateva zile la rand.

 SOLUTII SIMPLE PENTRU A STOPA MIGRENELE
    
Uleiurile esentiale actioneaza rapid:

Un amestec de ulei de menta si eucalipt constituie de cele mai multe ori o arma extrem de puternica impotriva durerilor de cap. Amestecati 7 picaturi de ulei de menta cu una de ulei de eucalipt intr-o lingura de ulei neutru (migdale, masline sau floarea soarelui). Masati cateva picaturi din acest amestec zona unde este localizat simpotomul.


Apelati la homeopatie:

Daca migrenele nu va dau pace, o solutie ar putea fi sa apelati la ajutorul unui specialist homeopat.  Urmatoarele exemple de remedii homeopatice sunt cu titlu informativ, recomandate cel mai adesea in tratarea migrenelor.

  • Gelsemium 6 Ch – pentru dureri deasupra ochilor, care se agraveaza la miscare si la caldura.
  • Phosphorous 6 Ch- pentru dureri de cap produse de schimbarile atmosferice sau de un soc. Simptomele se amelioreaza cu odihna si dupa consumul de alimente.
  • Nux vomica 6 Ch- pentru migrene care apar dimineata, la trezire, si scade in intensitate in timpul zilei.

Ceaiuri cu efect calmant:

    Decot de salcie - fierbeti doua lingurite de scoarta maruntita intr-o cana cu apa timp de 20 min. Strecurati . Beti 1-2 cani de ceai pe zi.
    Infuzie de menta - turnati peste doua lingurite de planta uscata o cana cu apa fiarta. Acoperiti pentru 10 minute, apoi strecurati. Beti 2-3 cani de ceai pe zi.
    Infuzie de floarea patimilor - puneti peste doua lingurite de materie vegetala o cana cu apa fiarta. Lasati un sfert de ora, apoi strecurati. Beti 2-3 cani pe zi, ultima seara, inainte de culcare.

sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Sanatate