Sucurile de legume, cea mai buna varianta pentru sanatatea | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucurile de legume, cea mai buna varianta pentru sanatatea ta

Alimentatie si nutritie

Daca esti o persoana interesata de nutritie, cu siguranta stii cat de sanatoase sunt sucurile de legume. Dr. Mercola l-a intervievat pe celebrul Dr. Andrew Saul, un impatimit al nutritiei vegane, care a explicat pe intelesul tuturor cum se prepara aceste sucuri.

sucuri5

Dr. Andrew Saul a declarat in cadrul interviului pentru Dr. Mercola:

"Tatal meu obisnuia sa faca sucuri, la fel i-am invatat si pe copiii mei. Chiar am scos o carte in care le descriu parintilor cum trebuie sa le dea sucuri celor mici, fara a-si face nicio problema pentru sanatatea acestora. Desigur ca multa lume m-a crezut nebun, iar rudele sunt convinsi ca am probleme la mansarda."

"De 39 de ani incerc sa invat oamenii sa se hraneasca sanatos, iar de cand sunt in acest domeniu am constatat ca sucurile de legume sunt cea mai buna varianta."

Dr. Max Gerson a fost unul dintre pionieri, in ceea ce priveste sucurile. Acesta suferea din cauza migrenelor si a observat ca i-au disparut dupa ce a inceput sa bea sucuri de legume.

Dupa ce a inceput sa aiba mai multa multa popularitate, tot mai multi pacienti au adoptat tratamentul doctorului Gerson, pentru migrene. Acestia au observat ca si celelalte probleme de sanatate au inceput sa se amelioreze, odata ce au inceput sa bea sucuri. In scurt timp, Dr. Gerson a avut o revelatie: sucurile de legume sunt o terapie metabolica, fiind capabile sa vindece aproape orice boala.

"Marele avantaj in ceea ce priveste sucurile este cantitatea. Niciodata nu o sa poti manca 20 morcovi, 1 kilogram de brocoli sau doua salate...asa ca atunci cand le transformi in sucuri totul se reduce la cateva pahare de lichid. Asta inseamna ca ai parte de o "mancare" concentrata, care se prepara rapid", a mai adaugat Andrew Saul.

"Aceste sucuri au 0 colesterol, practic 0 grasimi, foarte multe fibre, multe minerale si vitamine. Aparatul de suc transforma totul in lichid, intr-un timp record. Atunci cand faci suc, practici distrugi peretii celulei si obtii nutrienti si lichidul. Aceste bauturi se absorb rapid."

Sucurile chiar sunt destinate tuturor. Chiar si oamenii care sufera din pricina diverselor afectiuni, cum ar fi sindromul de colon iritabil sau alte probleme gastrointestinale, pot consuma aceste sucuri, mai ales ca acesti nu prea pot manca multe cruditati.

Importanta produselor de calitate

Este foarte important sa folosesti produse de calitate atunci cand faci suc. Pretul produselor organice poate fi o provocare pentru unii oameni. O alternativa ar fi sa-ti cresti propriile legume, avand grija sa nu folosesti
pesticide.

"Este important sa spunem nu organismelor modificate genetic (OMG). Incearca sa cresti cat mai multe dintre acestea, daca ai posibilitatea. Daca vrei sa faci o diferenta in aceasta lume, este important sa incepi cu
tine." a mai spus Dr. Saul.

"Daca sucul nu este gustos, nu-l vei bea. Copiii sunt foarte pretentiosi la aceste lucruri. Dar legumele si fructele organice au cu totul alt gust, iar atunci cand le culegi din gradina, inainte de a face sucul, vei
vedea cat sunt de savuroase. De asemenea, contin toti nutrientii necesari.

Am descoperit singur ca unele dintre cele mai sanatoase legume pentru suc sunt cele mai amare, aici intra si boabele de mustar si salatele.

Cand folosesti aceste legume foarte amare, ar fi bine sa le combini cu putin suc de lamaie (lime), merisoare sau chiar un mar, din cand in cand.

De multe ori oamenii ma intreaba ce fel de sucuri sa faca. Eu le spun ca pot sa faca suc din orice leguma isi doresc, cel mai bine ar fi sa-si la se imaginatia sa se ocupe de acest proces. Incearca orice."


"Sucul de varza este fantastic pentru tractul gastrointestinal, iar sucul de sfecla este bun pentru sange. Cel din urma este foarte dulce. Chiar daca nu arata prea bine, are un gust grozav."

Postul cu sucuri pentru sanatate

Chiar daca nu bei sucuri in fiecare zi, Dr. Saul recomanda sa postesti cu sucuri o data pe luna. Asta inseamna ca intre 3 si 7 zile pe luna ar fi bine sa consumi doar sucuri din legume. Este o metoda extraordinara de
detoxifiere. Altii si-au facut un obicei din a-si prepara sucuri zilnic, totul este la latitudinea ta.

Expertii recomanda sa bem intre 8 si 10 pahare de apa pe zi. Ar fi bine sa bem lichide pana cand urina se purifica, iar culoarea ei va fi de un galben foarte deschis. Daca este prea inchisa la culoare, inseamna ca nu
bei destule lichide. Atunci cand vine vorba de apa, este foarte important ca aceasta sa fie cat mai pura. De aceea este mai bine sa bei sucuri.

"Este ca si cum ai bea o apa, dar cu multe imbunatatiri, avand in vedere ca sucul este o reala surse de vitamine si minerale. De fapt, sucurile acestea sunt structurate ca apa de inalta calitate. In loc de formula
binecunoscuta H2O, acesteau au H3O2. Asa ca este mult mai bine sa bei sucuri, decat apa plata."

"Desigur ca exista mai multe tipuri de aparat de suc, iar in functie de bugetul tau, il alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Exista si blendere, dar acestea produc un alt tip de suc. Un blender puternic iti va
oferi atat suc cat si celelalte parti ale legumelor. Sunt ideale pentru oamenii mai in varsta sau pentru cei care au dificultati in a mesteca mancarea. Exista si parti negative: de exemplu, aceste sucuri din blender nu
sunt atat de gustoase, asa ca vei intalni dificultati in a le bea."

"Desigur ca exista si parti pozitive: in acest fel, nimic nu se risipeste, iar bautura obtinuta este ca o pasta pentru bebelusi", a mai adaugat doctorul.

Sfaturi pentru a face cele mai bune sucuri

Incearca sa achizitionezi legume organice, pentru a face suc si cel mai bine este sa le freci cu o perie, in loc sa le cureti (in afara de sfecla). Daca nu poti sa faci suc din legume organice, atunci curata-le de coaja, in
acest fel vei elimina pesticidele care rezida in acestea.

Ai grija atunci cand cumperi legume: de cele mai multe ori, acestea au un strat de ceara deasupra, foarte greu de detectat in unele situatii. Conform doctorului Saul, vinetele, castravetii si rosiile sunt aproape
intotdeauna acoperite de ceara. De asemenea, zucchini si dovleceii. Morcovii nu fac parte din aceasta categorie.
In mod ideal, ar trebui sa bei sucul pe loc. Cu cat sta mai mult, cu atat nutrientii sunt distrusi mai repede prin contactul cu aerul. De asemenea, se pierde din aroma.

"Multi intreaba daca pot sa faca o cantitate mai mare de suc dimineata, pe care sa o bea pe parcursul zilei la munca. Raspunsul este da, se poate, dar se va pierde din calitate si gust. De aceea cred ca oamenii ar trebui
sa-si bea toate sucurile pe loc. Dar daca nu iti permiti asta, poti sa faci mai mult suc."

Atunci cand depozitezi sucul in loc de a-l bea pe loc, cresti riscul de a permite metanolului sa se disocieze si sa creasca. Corpul uman nu poate detoxifica metanolul, de aceea creeaza atatea probleme. Asa ca nu pastra
resturile de suc pentru a doua zi, cel mai bine ar fi sa le arunci."

Asa cum spune doctorul Saul, pentru a te mentine sanatos, este necesar sa te intorci la origini. Nu este deloc complicat daca stai sa te gandesti, dar daca asculti industria farmaceutica si doctorii, toti tind sa specifice
ca nu este simplu sa te mentii sanatos.

"De obicei, solutiile simple sunt cele mai bune, asta este greu de acceptat pentru multi oameni", a concluzionat doctorul Andrew Saul.
Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/12/dr-saul-vegetable-juice.aspx

Articole despre sucuri