Salata de cartofi cu sfecla si morcov Salate


Se fierbe 1/2 kg cartofi in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata, se taie si se stropesc cu ulei.

Se fierb 1 sfecla si 2-3 morcovi in apa cu sare, se dau prin razatoare, se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu cartofii.

Se adauga 1-2 mere date prin razatoare si 2 galbenusuri de oua fierte tari. Se pune sare, ulei, piper, sau hrean ras, dupa gust.

Se adauga 2-3 linguri de smantana. Dupa preferinta, sfecla si morcovul pot fi utilizate in stare proaspata. Se serveste dupa o jumatate de ora de la preparare.



Articole din Salate:
Salata de conopida
Salata de primavara II
Salata de sfecla cu hrean
Salata de papadie
Salata de telina cu nuca
Salata de fenicul cu linte (4 portii)
Salata de ciuperci cu usturoi
Salata de Primavara cu Germeni si Vlastari - Ligia's Kitchen
Salata de cartofi asortata
Salata de cartofi cu rosii si ardei