Salata de cartofi cu sfecla si morcov Salate


Se fierbe 1/2 kg cartofi in coaja in apa cu sare. Cand sunt gata se curata, se taie si se stropesc cu ulei.

Se fierb 1 sfecla si 2-3 morcovi in apa cu sare, se dau prin razatoare, se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu cartofii.

Se adauga 1-2 mere date prin razatoare si 2 galbenusuri de oua fierte tari. Se pune sare, ulei, piper, sau hrean ras, dupa gust.

Se adauga 2-3 linguri de smantana. Dupa preferinta, sfecla si morcovul pot fi utilizate in stare proaspata. Se serveste dupa o jumatate de ora de la preparare.




Articole din Salate:
Salata de morcovi cu maioneza
Salata de gulii cu morcov si mere
Salata de telina fiarta cu maioneza
Salata de fasole verde cu rosii
Salata de dovlecei prajiti
Salata de cartofi cu sos de rosii
Salata de vinete cu dovlecei
Salata de telina cu nuca
Salata de cartofi cu legume
Salata de cartofi cu rosii si ardei