facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Regina Soarelui: Ce ne spun albinele? (2010)

Documentare

Legatura dintre albine si flori este una dintre cele mai frumoase relatii co-evolutive pe care le avem.
Apicultorii sunt alesi de aceasta profesie.
Sindromul Depopularii Coloniilor este "factura" pe care o primim pentru tot ce le-am facut albinelor... ne ameninta sistemul alimentar. Daca nu am avea albinele sa ne polenizeze culturile, ar trebui sa mancam doar paine si terci tot timpul.
Daca albinele mor, si pasarile vor muri, plantele vor muri si ele... Am putea numi asta si Sindromul Depopularii Coloniilor fiintelor umane, la fel de bine.
Atat de multe probleme pe care le avem se rezuma la una: anume monocultura. Albinele nu pot trai acolo, caci vor muri de foame.
Apicultura inseamna sa lasi lumea mostenire copiilor copiilor tai. Chiar vietile noastre depinde de apicultura.

queenofthesun

Fosilele dovedesc că albinele au în spate cel puțin 150 de milioane de ani de evoluție. Nu se cunoaște însă cu exactitate de când omul a început să folosească mierea, dar se presupune că acesta a descoperit dulcea comoară din roiurule albinelor, din cele mai vechi timpuri. Există picturi în peșterile din Spania care arată că acum mai bine de 7000 de ani, omul practica apicultura și consuma miere, dovezi recente aproximând că ființa umană a interacționat cu albinele încă de acum 10.000 de ani !

Articole despre


Articole din Documentare