Purificarea organismului - metode si leacuri | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Purificarea organismului - metode si leacuri

Alimentatie si nutritie

Toti adeptii si practicantii medicinei alternative stiu ca nici o boala nu poate fi vindecata fara o puternica si corecta curatire prealabila a organismului. Mijloacele aflate la indemana sunt diverse si eficiente, indiferent daca apelam la purificarea prin dieta alimentara (regimul Oshawa, regimul Yang, cura de sucuri de legume si fructe), metodele ayurvedice, cura cu argila sau postul de sanatate. Intre toate acestea, plantele joaca si ele un rol important, iar rostul acestui articol le priveste in mod special. Intrucat vine iarna si organismul nostru va fi solicitat peste medie sa lupte impotriva gripelor si a altor infectii virale, consider ca o curatire a principalelor noastre organe va usura sarcina greu incercatului sistem imunitar. Retetele pe care vi le prezint provin dintr-o indelungata experienta de practicare a terapiilor naturiste si sper sa le fie tuturor de folos.

purificarea organismului

Curatarea si purificarea rinichilor
Se iau 6 crengute de mure de 50-60 cm fiecare. Se taie marunt ca ceapa si se pun la fiert intr-o cratita de 6 l plina cu apa de izvor sau filtrata. Se fierbe 2-3 ore fara capac, la foc incet, pana cand ramane jumatate (3 l). In doua zile se bea toata cantitatea, fractionat, in parti egale, in decursul primei si celei de-a doua zi. Timp de o saptamana se recomanda alimentatie vegetariana, fara carne (trei zile inainte si trei zile dupa tratament). In timpul tratamentului, chiar si dupa, se poate verifica urina, in care vom observa (daca e cazul) nisipul si chiar si calculi de mici dimensiuni.

Purificarea sangelui
Avem nevoie de 100 g rostopasca si 300 g miere. Se pune rostopasca intr-o cratita smaltuita, se toarna peste ea 1 l de apa clocotita si se lasa la macerat 12 ore. Lichidul obtinut se strecoara, se dizolva mierea in el, iar siropul rezultat se pune intr-o sticla in frigider. In fiecare zi se toarna din acea sticla intr-una mai mica 150 g compozitie, din care se ia cate o lingura, de sase ori pe zi, din ora in ora, de preferat de dimineata pana la pranz. Se procedeaza astfel pana la terminarea intregului continut din sticla de la frigider. Tratamentul cu rostopasca se face o data pe an.

Purificarea articulatiilor
Se pun 10 foi de dafin in 500 ml apa si se fierb la foc incet, timp de 15 minute. Lichidul, impreuna cu frunzele, se toarna intr-un termos, unde se lasa doua ore, dupa care se imparte in trei portii egale, pe trei zile. O portie se consuma de-a lungul a 12 ore, altfel se poate provoca hemoragie interna. Peste o saptamana se poate repeta procedura timp de doua zile. In zilele de tratament se respecta dieta vegetariana. Purificarea articulatiilor in primul an se face o data pe trimestru, dupa care o singura data pe an si doar dupa purgarea, curatarea intestinului prin clisme. Acest decoct de foi de dafin poate normaliza si nivelul glicemiei, cand nu este prea mare. In acest caz, se va lua pe parcursul a doua saptamani cate o lingura, cu 20 de minute inaintea meselor principale.

Purificarea ficatului
Medicina populara propune purificarea ficatului dupa ce s-a facut eliberarea si purgarea intestinului prin clisme. In caz contrar, apare pericolul unei intoxicari a sangelui, din cauza absorbirii reziduurilor stagnate din intestin in timpul curatirii ficatului. Pregatirea ficatului pentru purificare se face printr-un regim alimentar care sa contina legume, fructe, seminte, de preferat crude, netratate termic, si purgarea intestinului zilnic, timp de o saptamana, dupa care timp de trei zile nu se bea decat suc de mere proaspat, in orice cantitate, dupa ce in prealabil s-a recurs la o clisma (pe nemancate). A treia zi, consumul de suc de mere se incheie la ora 19. Conform bioritmului, in acest timp ficatul se relaxeaza si se poate debarasa de calculi de bilirubina, de colesterol etc. Pana la ora 19, ne pregatim 200 g de ulei de masline incalzit usor si 200 g suc de lamaie proaspat stors, de asemenea incalzit usor. La ora 19-20 ne culcam in pat cu o perna electrica pusa in regiunea ficatului (o sticla cu apa incalzita sau chiar o caramida mai mica incalzita pe soba), acestea se tin 2-3 ore. Se consuma din 15 in 15 minute 3 linguri de ulei si imediat 3 linguri de zeama de lamaie, pana se consuma cele 200 + 200 g. Dupa procedeu, putem adormi linistiti. Spre dimineata, cand va veni impulsul de defecare, se vor elimina calculi de bilirubina de culoare verde, care vor avea consistenta lutului sau a plastilinei, dopuri cilindrice de colesterol, fiere neagra cu miros urat. Dupa aceasta se face o clisma usoara si se poate lua un mic dejun compus din fructe de acelasi fel (3-4 mere, portocale sau pere). Ziua se bea ceai diuretic, iar de-abia seara se poate manca putin orez, gris sau arpacas, si acestea fierte numai in apa. Cu o ora inainte de masa se mananca un fruct copt (mar, grepfruit etc.). Procedeul trebuie continuat cu o saptamana de alimentatie vegetariana (fara carne).

RETETE CU ALIMENTE

Tratament de purificare cu dovleac in cazul insuficientei cardiace cu edeme
500 g miez de dovleac, fara seminte, se taie in bucatele si se fierbe intr-un vas emailat cu apa cat cuprinde. Cand s-a inmuiat dovleacul, scurgem lichidul si il pastram. Dovleacul fiert se freaca intr-un alt vas cu o lingura de lemn pana se face o pasta fina, peste care se pune apa in care a fiert. Se freaca si se amesteca pana la completa omogenizare. Bautura rezultata se consuma in doua reprize, dimineata si seara. Cura dureaza 30 de zile. Tratamentul cu dovleac fiert sau suc de dovleac este recomandat si la constipatia cronica.

Cura cu must, recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala
Se incepe cu 0,5 l must zilnic, in trei reprize, cu o ora inainte de mesele principale, apoi cantitatea creste progresiv cu 100 ml/zi pana se ajunge la 2 l (dupa circa doua saptamani), cantitate care se mentine 2-3 zile, fara a se mai consuma si altceva. Dupa acest nivel maxim, se revine la cantitatea initiala. Cura este importanta si pentru efectul ei diuretic, depurativ si antisclerotic. Pe timpul acestei cure se va urma si un tratament profilactic (evitarea solicitarilor nervoase, a alcoolului, tutunului, consumului excesiv de sare etc.), precum si o dieta vegetariana.

Retete cu suc de ridiche neagra cu miere si suc de varza alba cu miere, pentru combaterea bronsitei cronice
Ridichile se spala si se curata de coaja (1-2 kg), se dau pe razatoare si se trec prin masina de tocat. Intr-un vas emailat se amesteca ridichile cu mierea (de preferat de culoare inchisa, de padure). Amestecul se tine la frigider si se consuma 1-2 lingurite pentru copii si 1-2 linguri pentru adulti, de trei ori pe zi. Se foloseste pana dispare tusea si raguseala.

La sucul din varza se foloseste numai varza proaspata, care se curata de impuritati si de foile exterioare, se spala si se scurge de apa. Se taie marunt cu cutitul si se trece de doua ori prin masina de tocat, dupa care se strecoara. Se indulceste cu miere dupa gust si se poate pastra la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore. Se ia cate o lingura de 5-6 ori pe zi si se consuma pana la vindecarea bronsitei. Este un foarte bun emolient, inlesnind expectoratia.

sursa: topsanatate.ro

Articole despre purificare, purificarea organismului