facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

O Calatorie a vindecarii

Documentare

O societate fără sănătate este o naţiune fără speranţă.
Inspiraţi de această filozofie de viaţă şi de credinţa că serviciile de sănătate ar trebui să fie accesibile tuturor, o echipă de oameni dedicaţi au pornit într-o „Călătorie" a vindecării. Rezultatul este Trenul Pelopepa al Fundaţiei Transnet, care furnizează servicii de sănătate, dedicat pentru a furniza servicii de sănătate de calitate comunităţilor rurale din Africa de Sud.

Acestea sunt comunităţi dezavantajate. Ei se confruntă cu probleme dintre cele mai dureroase şi grave: dependenţe, cazuri de viol, HIV/SIDA, infracţiuni violente, abuzuri asupra copiilor. Tentativele de a rupe această spirală descendentă au eşuat adesea. Atrocităţile continuă de-a lungul generaţiilor în cele mai greu lovite zone, iar oamenii şi-au pierdut speranţa. Este necesară o nouă abordare, una care caută să trateze problemele comunităţilor tratând sursa acestora, şi nu doar efectele.De aici a pornit organizaţia Journey Outreach şi Pelopepa, Trenul Sănătaţii folosind vizualizări ghidate pentru a accesa trăirile interioare ale participanţilor.
În metoda „Călătoria" le permitem oamenilor să se deschidă către Sinele Superior, către diamantul care se află în interiorul fiecăruia dintre noi şi de acolo să re-acceseze şi să golească toate emoţiile asociate cu vechile traume, pentru a ajunge firesc la iertare.

După ce am golit complet emoţiile negative, iertarea este starea noastră naturală. Iar această iertare este extrem de vindecătoare pentru noi, atât în plan fizic, cât şi pentru ceea ce suntem ca fiinţe.

Am constatat că introspecţiile ghidate „Călătoria" pe care le utilizăm cu oamenii,în special aici, în Africa de Sud, le permit să se elibereze emoţional şi să se vindece fizic.

De aici apar şi modificări comportamentale, pentru că oamenii se relaxează şi se deschid pentru a-şi trăi viaţa în mod sănătos. Cel mai adesea,comportamentul este doar o manifestare de suprafaţă a ceva ce nu e în regulă din punct de vedere emoţional. Şi dacă ne putem adresa acelei probleme emoţionale, putem să ajungem la un comportament sănătos.

Copiii se bucură enorm când practicianul „Călătoria" vine în şcoală; pot să vă spun că atunci când intră pe uşă, toţi sunt foarte fericiţi! Profesorii au constatat că după patru şedinţe de „Călătoria" cu elevii a apărut o schimbare uriaşă -- de fapt, noi credeam că majoritatea nu vor trece clasa la unele materii, dar toţi au absolvit!

Cred că dacă ne adresăm dificultăţilor acestor copii, ei vor reuşi să participe total în clasă.

În scoala mea, exista copii care sunt orfani. Ei nu au parinti, ca si mine, de altfel. Dar dupa ce vin cei de la „Calatoria", nu te mai simti niciodata orfan. Simti ca esti cea mai norocoasa persoana din lume. Când am început sa particip la sedintele de „Calatoria", aveam multe emotii negative, dar dupa ce am facut „Calatoria" ma simt ca si cum as avea ambii parinti.

Elevii par sa fi beneficiat enorm, din punct de vedere al rezultatelor scolare si al nivelului de disciplina în scoala.
Nu mai întârzie la scoala, nu se mai bat între ei... Numarul batailor a scazut, mai ales în grupurile de baieti. Si chiar si acasa... Parintii vin la scoala si ne întreaba ce le-am facut copiilor lor, pentru ca vad o schimbare în comportamentul lor... Eficienta „Calatoriei" se vede atunci când, dupa un proces, profesorii le dau copiilor foi de hârtie pentru a-si exprima emotiile prin desen si putem vedea diferenta dintre emotiile desenate pe hârtie înainte si dupa metoda.
Procesul „Calatoria" este eficient la toate categoriile de oameni, indiferent de vârsta, cultura sau nivel de educatie. Bucuria naturala iese la suprafata. Proiectul „Trenul Pelopepa" este unul extraordinar, care schimba vieti si vindeca, atât fizic, cât si emotional.
Ceea ce experimenteaza oamenii din aceste zone rurale îndepartate este dincolo de cuvinte. Cel mai important lucru este ca mi-a schimbat viata. Mi-a schimbat viata. M-am simtit libera, libera sa vorbesc despre tot ce îmi doream. De fiecare data când nu cunosc o persoana care intra în scoala ma duc la ea si îi spun: „Hey, vrei sa fii prietenul meu?".Cu adevarat, mi-a schimbat viata!
Sunt libera!

Tehnicile "The Journey" şi-au demonstrat eficienţa atât în tulburări emoţionale şi afecţiuni fizice, cât şi în gestionarea problemelor relaţionale, a blocajelor în carieră sau a celor mai dificile circumstanţe de viaţă.

Brandon Bays revine in România între 29-31 mai 2015, pentru a susține la Sinaia seminarul ”Journey Intensive” în care predă metoda “Calatoria” și un modul de “Abilități avansate”.
Vă așteptăm la acest seminar, celebru în întreaga lume, pentru a face primii pași alături de Brandon Bays în “Călătoria” care ne poarta spre sănătate, echilibru interior și spre o nouă perspectivă asupra vieții – plină de umanism, blândețe și generozitate!
Înscrieri pe www.thejourney-romania.ro.

The Journey Romania

Articole despre Brandon Bays