Ketchup, maioneza si mustar de casa | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ketchup, maioneza si mustar de casa

Alimentatie si nutritie

Cele mai multe produse cumparate din magazin sunt pline de stabilizatori, conservanți, îndulcitori și aditivi, ceea ce constituie o sursa uriasa de toxine pentru organismul uman. De ce sa nu preparam noi ceva ce stim ca nu ne va afecta si va avea un gust mult mai bun decât ceea ce am putea cumpăra din magazinele alimentare. In plus, noi stim astfel toate ingredientele care intra în condimentele preparate si ne va aduce si o mare satisfactie faptul ca sunt facute de noi!

ketchup maioneza mustar

Ketchup
Ingrediente :
- 1000g pasta de rosii
- 1 lingura oțet de mere
- 10 picaturi extract stevie
- 4-5 linguri de ceapa fin taiata cubulete
- 3 lingurițe sare de mare
- 4-6 catei de usturoi
- ½ lingurita condimente
- ½ lingurita cuișoare
- ¼ linguriță piper

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie pana se omogenizeaza.
Se pune o cratiță mică la foc mediu si se adauga amestecul, pentru aproximativ 5 minute amestecând continuu. Se lasa să se răcească și se baga la frigider.

Maioneză raw din tahini

Ingrediente:
2 linguri pasta de tahini
4 linguri de apa (de preferat minerala)
1 lingura muștar de casa (reteta de mai jos)
1 lingura suc de lamaie proaspat
½ linguriță de sare
¼ linguriță piper

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie pana se omogenizeaza. Adăugați mai mult lichid, dacă este necesar.

Muștar

Ingrediente:

6 linguri seminte de mustar
1 lingura oțet de mere
1/2 cană cu apă
1 lingurita de miere
1/2 lingurita de ienibahar
1/2 lingurita sare de mare

Mod de preparare:

Adăugați semințele de muștar intr-un castron, se acoperă cu oțet și apă și se lasa la macerat peste noapte.
Se transferă semințele și lichidele intr-un blender. Adăugați mierea, ienibaharul și sarea. Amestecati pana se ingroasa si se omogenizeaza. Adăugați mai mult lichid, dacă este necesar.

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie