facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Iata ce se intampla cand consumi USTUROI pe STOMACUL GOL

Alimentatie si nutritie

Știați că o căpățână de usturoi consumată zilnic este miraculoasă pentru organismul?

Usturoiul - un ingredient simplu, cu beneficii uimitoare pentru sănătate.

Stimulează sistemul imunitar și normalizează flora intestinală.
Usturoiul este folosit atât atunci când ești bolnav dar și ca o măsură preventivă. Nimeni nu a pus la îndoială efectele curative ale acestuia .
Usturoiul este un antibiotic natural puternic.

Iata ce se intampla cand consumi USTUROI PE STOMACUL GOL

Acesta distruge un număr foarte mare de bacterii diferite. Usturoiul este utilizat pe scară largă în medicina populară și tradițională pentru tratarea multor boli și afecțiuni. Cultivarea usturoiului a început în urmă cu aproximativ 5 mii de ani. Acesta a fost folosit de romani, asirieni, egipteni, greci, evrei, arabi și multe alte culturi.
Pitagora a numit usturoiul "regele condimentelor".
Cele mai vechi referințe cunoscute indică faptul că usturoiul era un ingredient zilnic, important în alimentația egiptenilor. Un manuscris egiptean din acea perioadă include 800 de medicamente, dintre care 22 au fost realizate pe bază de usturoi.

Știați că, consumul de usturoi pe stomacul gol este foarte eficient în prevenirea și tratarea multor boli?

Oamenii de știință au descoperit faptul că atunci când se consumă usturoi pe stomacul gol, acestuia îi crește eficiența, ceea ce îl transformă într-un antibiotic natural extrem de puternic. Aceasta se întâmplă deoarece bacteriile sunt expuse și nu se pot apăra, ele nu rezistă efectelor acestuia.

Folosește usturoi în loc de antibiotice
Usturoiul este compus din substanțe azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, acid sulfuric, acid fosforic, vitaminale C, D, B, fitosteroli, și uleiuri esențiale. În plus, usturoiul este bogat în fitoncide, cum ar fi alicina, care se obține prin distrugerea mecanică a plantelor - strivirea sau măcinarea cățeilor de usturoi. Potrivit unor cercetători, alicina are un efect bacteriostatic puternic care ajută la vindecarea mai rapidă a infecțiilor. Usturoiul se administrează și în infecții fungice, ceea ce face din usturoi un medicament mult mai valoros decât multe dintre antibioticele de astăzi.

Usturoiul: remediul original al naturii
Usturoiul conține mai mult de patru sute de componente minerale diferite, inclusiv mulți antioxidanți care, au proprietăți terapeutice pozitive.

10 beneficii uimitoare ale usturoiului pentru sănătate

• usturoiul previne îmbătrânirea și blocarea arterelor principale și periferice.
• proprietățile curative ale usturoiului ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge.
• este foarte important de știut că usturoiul întărește sistemul imunitar, astfel crește capacitatea organismului de a rezista la influențelor dăunătoare ale mediului.
• usturoiul distruge un număr mare de diferite bacterii.
• usturoiul ne protejează împotriva bolilor de inima. Usturoiul reduce sinteza de trigliceride în ficat și astfel prevenire dezvoltarea aterosclerozei.
• usturoiul scade tensiunea arterială și are proprietăți anti-inflamatorii.
• usturoiul este un antibiotic natural și un remediu eficient pentru răceli.
• se recomandă consumul de usturoi pentru tulburări ale sistemului nervos.
• usturoiul ajută la distrugerea celulelor multiforme ale glioblastomlui - o tumoră malignă a creierului.
• usturoi acționează, de asemenea, ca un anticoagulant, care subțiază sângele și previne formarea de cheaguri de sânge (ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral sau un atac de cord).

Sursa: http://naturalcuresnotmedicine.com/this-is-what-happens-when-you-eat-garlic-on-an-empty-stomach/

Articole despre usturoi