Faina de canepa - Fitoterapie | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Faina de canepa

Fitoterapie

Faina de canepa este un aliment cu valori nutritionale deosebite care contine multe raspunsuri la problemele dietei tale zilnice.
In faina de canepa gasim ambele tipuri de proteine: structurale si biologic active (globulare). Proteinele structurale includ colagenul, creatina si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor. Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele si includ de exemplu hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele.
canepa

Proteina din faina de canepa contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, fara de care alimentatia noastra ar fi grav afectata: arginina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, valina.
In faina de canepa intalnim un procent mare de fibre alimentare - 30%, care te vor ajuta sa ai un tranzit intestinal optim pentru confortul si sanatatea ta. De asemena, contine acizi grasi esentiali omega 6 si omega 3 in raportul optim de 3:1.
Microelementele prezente in faina de canepa includ strontiu, torium, arsenic si crom. Alte elemente continute mai sunt: lecitina, colina, inositol, fitosteroli.

Indicatii terapeutice

1. Constipatie. Continutul mare de fibre alimentare din faina de canepa este remediul ideal impotriva constipatiei. Laxativele nu sunt o solutie deoarece pot provoca tulburari neasteptate ale digestiei si nu aduc necesarul de fibre alimentare, astfel incat colonul sa fie protejat.

2. Alimentatia vegetarienilor. Faina de canepa suplineste foarte bine lipsa carnii, datorita continutului de proteine si a prezentei celor 8 aminoacizi esentiali.

3. Mentinerea sanatatii parului si a unghiilor. Continutul de colagen si fibrogen recomanda faina de canepa pentru stoparea caderii parului.

4. Alimentatia diabeticilor. Faina din seminte de canepa are un index glicemic scazut (carbohidrati 22,7%), fiind in acelasi timp nutritiva. Astfel, ea poate sa dea senzatia de satietate fara sa creasca nivelul zaharului in sange.

5. Imbunatatirea memoriei. Lecitina continuta te ajuta in perioadele de solicitare intelectuala intensa. Deoarece este naturala, se absoarbe mult mai bine decat extractul pe care il gasiti la farmacie.

6. Osteoporoza. Faina de canepa contine 210 mg calciu la 100 g produs. Fiind din resursa naturala, calciul este usor asimilabil. in plus, suplimentul de acizi grasi esentiali in organism creste absorbtia calciului si descreste eliminarea pe cale urinara a acestuia. Astfel, pastram in oase o cantitate mai mare din acest mineral, ceea ce duce la intarirea lor.

sursa: www.ecolife.ro


Articole despre canepa
Semintele decorticate de canepa
Germeni de canepa
Uleiul din seminte de canepa presate la rece
Beneficiile uleiului de canepa
Canepa - medicament natural pentru diverse probleme de sanatate
7 alimente de origine vegetala care iti asigura necesarul zilnic de proteine

Articole din Fitoterapie:
Ardeiul iute, un medicament modern
Salvia, floarea Maicii Domnului
Sanzienele (Galium verum)
Uleiul de arbore de ceai
5 plante pentru imbunatatirea vederii
Luna Martie (Calendarul culegerii plantelor medicinale)
Remedii naturale din muguri, frunze si mladite tinere de zmeur
Ceaiurile părintelui Neamţu - leacuri sfinte
Pedicuta ajuta la lecuirea dependentei de alcool si tutun
Menta - un panaceu natural al durerilor abdominale