facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Evitati aceste 6 GRESELI cand folositi USTUROIUL ca ANTIBIOTIC

Alimentatie si nutritie

S-a mai scris despre cum trebuie utilizat usturoiul ca antibiotic natural și despre faptul că mulți oameni optează pentru acest ”cadou” al naturii, în încercarea de a trece peste o infecție sau boală. Puteți folosi usturoiul sub formă de sirop împotriva infecțiile pulmonare, dar și pentru a reduce riscul de cancer pulmonar.

Dar dacă vrei ca usturoiul să-și facă treaba și să fie util sănătății tale, este important să știți cum să-l folosiți în mod corespunzător. În caz contrar, beneficiile sale sunt limitate, și s-ar putea să nu obții rezultatele pozitive la care te aștepți. Dacă încerci să folosești usturoiul ca o remediu natul trebuie să eviți un număr de greșeli obișnuite.

Evitati aceste 6 GRESELI cand folositi USTUROIUL ca ANTIBIOTIC

Greseli obișnuite pe care le fac oamenii atunci când utilizează usturoiul în scop medical

Greșeala #1 – folosirea usturoiului preparat
Usturoiul preparat este acceptat dacă îl utilizezi pentru a condimenta mâncarea. Cu toate acestea, gătind usturoiul vei distruge un ingredient activ al acestuia, și anume acilina. Alicina este unul dintre compușii usturoiului care, conțin sulf. Acilina se activează atunci când usturoiul crud este mestecat, tocat sau zdrobit. Dar aceasta se dezactivativează la contactul cu căldura, astfel usturoiului folosit drept condiment îi scade potențialul de vindecare.

Iată un truc cu ajutorul căruia, chiar dacă gătiți usturoiul, acesta își va păstra calitățile sale maxime de vindecare: zdrobiți usturoiul, apoi așteptați 10 minute înainte de a-l preparare pentru a-și maximiza beneficiile pentru sănătate. Permițând usturoiului zdrobit să se ”odihnească” timp de 10 minute înainte de preparare, permitem formarea de sinteza de alicină, asigurăm o siteză maximă a acesteia și îi mărim stabilitatea și rezistența față de căldură la gătit. Apoi gătiți usturoiul la foc mic sau mediu pentru o perioadă scurtă de timp (până la 15 minute).

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului- consumă-l proaspăt

Greșeala #2 – consumarea usturoiului sub formă de tablete
Pentru a evita mirosul și gustul puternic, unii oameni au decis să consume pastile de usturoi. Dar, cea mai ușoară cale nu este și cea mai bună. Așa cum am menționat mai devreme, pentru a activa compusul de vindecare al usturoiului, este nevoie ca acesta să fie consumat proaspăt și zdrobit. Nici pilula, pulberea sau forma uscată a usturoiului nu poate să-și compare potențialul terapeutic cu cel al usturoiului în stare naturală.

Gazul fosforic mirositor dispare când usturoiul este uscat, procesat sau gătit, dar astfel dispar și unele beneficii pentru sănătate. Usturoiul uscat își păstrează proprietățile antioxidante și poate ajuta la combaterea radicalilor liberi - dar nu în aceeași măsură ca usturoiul crud. Daca te lupti cu usturoiul crud, aminte-ți că mestecându-l, s-a dovedit că are aceeași eficiență ca și administrarea penicilinei, în unele cazuri.

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului: consumă usturoi în formă naturală

Greșeala #3 – folosirea usturoiul vechi, care și-a pierdut prospețimea
Asigurați-te că usturoiul pe care l-ai luat este proaspăt. Usturoiul proaspăt are frunze verzi care merg în mijlocul cățeilor de usturoi. Ca întotdeauna, usturoiul organic este de departe opțiunea cea mai sănătoasă.

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului:folosește usturoi proaspăt

Greșeala #4 – consumul unei cantități prea mici de usturoi
Dacă sunteți angajat în lupta împotriva infecțiilor în mod natural, va trebui să consumați o porție generoasă de usturoi. Doar un singur cățel mic, probabil, nu va avea nici un efect. Ca doză terapeutică, dou-trei căței de mărime medie ar trebui să fie consumați zilnic. Oamenii au raportat depășirea unor infecții grave după ce au mestecat două - trei căței de două ori pe zi.

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului:consumă suficient usturoi pentru a ajunge la o doză terapeutică

Greșeala #5 – ai uitat să refaci flora stomacului
Deoarece usturoiul acționează ca un antibiotic, cantități mari de usturoi pot afecta flora intestinală și diminua bacteriile prietenoase. Ca și în cazul altor antibiotice, ai nevoie de cantități mai mari cu probiotice pentru a obține o reechilibrare a florei intestinale. Cel mai bun mod de a reface flora este acela de consuma alimente fermentate care conțin o mulțime de probiotice.
Unele exemple includ iaurtul natural, Kombucha, miso și legume fermentate (varza murată, kimchi). Dacă este dificil să gășești alimente adevărate fermentate, puteți comsuma suplimente probiotice.

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului: ai grijă de bacteriile prietenoase ale stomacului

Greșeala #6 – să nu accepți o dietă sănătoasă
Să nu te aștepți ca usturoiul să acționeze de unul singur. De asemenea, trebuie să adopți un stil de viață general sănătos și o dietă care va promova procesul de vindecare. O dietă bogată în zaharuri și alimente procesate este contraproductivă pentru bunăstarea sistemului imunitar.
Eforturile dv. ar trebuie să fie susținute de alimente care vă oferă hrană și vă protejează sănătatea: legume, fructe, alimente probiotice, uleiuri sănătoase, proteine slabe și o mare cantitate de apă ”bună”.

Care este cel mai bun mod de utilizare a usturoiului: adoptă o dietă sănătoasă

Sfaturi pentru consumul de usturoi proaspăt
Usturoiul ca antibiotic se consumă crud și proaspăt.Nu la toată lumea place gustul pur al usturoiului. Prin urmare unii se lupă cu ei însăși pentru a-l consuma.
Unii specialiști în plante recomandă tocarea cățeilor urmată de o relaxare de până la 15 minute, după care usturoiul se amestecă cu iaurt,sos de mere, miere, sau cu altceva pe care-l considerați mai ușor de ingerat și mai gustos.

Iată un truc care reduce mirosul de usturoi: mănâncă patrunjel care te ajută să-ți controlezi mirosul de usturoi al respirației.

Este bine să manânci usturoi pe stomacul gol?

Unii specialiști în plante recomandă ca primul lucru pe care să-l faci dimineața este să mesteci usturoi, înainte de micul dejun și chiar înainte de a bea apă (s-ar putea să ai nevoie de un pahar cu apă pentru a atenua arsurile, mai ales dacă consumi mai mult de un cățel). Acest regim a avut rezultate bune.

Atenție, cu toate acestea, pentru unii oameni, usturoiul crud pe stomacul gol poate provoca iritații la nivelul tractului digestiv. Un studiu publicat în 2005 de un medic de familie american sugerează faptul că, consumul în cantități excesive de usturoi crud, mai ales pe stomacul gol, poate provoca tulburări gastro-intestinale, meteorism, flatulență și modificări ale florei intestinale.
Este recomandabil să începi cu cantități mici și să să observi reacția organismului. Acest lucru este important, pentru că unele persoane sunt alergice la usturoi.
Ele ar putea dezvolta o serie de simptome ca: balonare, diaree, greață, vărsături și diverse reacții cutanate (erupții cutanate, eczeme).
Persoanele cu intoleranță la usturoiul crud ar putea să-l consume dar în cantități mici. Dar simptomele pot rerapărea atunci când doza crește.
Cu toate estea, la majoritatea oamenilor, ingerarea usturoiului nu produce efecte secundare.

Utilizarea medicală a usturoilui a fost cunoscută de peste 3000 de ani. Deja Hipocrate îl prescria pentru tratamentul cancerului de col uterin, și Albert Schweitzer obișnuia să-l folosiescă și pentru a trata dizenteria în Africa. Acest antibiotic vechi primește sprijin atât din partea comunităților științifice cât și din partea vindecătorilor naturali din întreaga lume. Când infecția te lovește din nou, tu știi ce să faci.
Sursa: http://www.healthyandnaturalworld.com/common-mistakes-when-using-garlic-as-an-antibiotic/

Articole despre usturoi