facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dieta ayurvedica pentru zodia Pesti

Ayurveda


Simbolistica
Ultimul dintre cele douasprezece Semne al Zodiacului, care nu corespunde nici ca localizare si nici ca intindere constelatiei omonime. Sigla moderna reprezinta doi pesti mergand in directii total opuse, legati prin "coarda de argint", simbolizand astfel disputa dintre spirit si materie in fiinta umana. Pestii sunt Semn de Apa, mutabil, cu o influenta predominant emotionala, hipersenzitiva, intuitiva si mistica. Nativul Pesti, in aspectul lui armonios, se deosebeste prin imaginatie, adaptabilitate afectiva, compasiune, romantism, amabilitate, spirit de sacrificiu, spiritualitate. In aspectul lui dizarmonios, nativul Pesti manifesta nesiguranta interioara si lipsa de directie, fiind nelinistit, instabil, haotic, predispus la barfa sau fanatism religios, lipsit de incredere in sine. Semnul este guvernat de catre planeta Neptun in astrologia moderna, iar in astrologia traditionala - de catre beneficul si expansivul Jupiter. Din punct de vedere anatomic, el guverneaza talpile, laba piciorului si degetele de la picioare, tesuturile si sistemul limfatic.
salata-verde

Greseala spirituala
Ratiunea pentru care rasa umana actuala a supravietuit pana in ziua de astazi ar putea fi chiar propria noastra capacitate de anulare a egoului, iar uneori chiar sacrificiul mistic si martiriul. Aceste calitati umane sunt pe deplin manifestate de nativii Pesti, a caror misiune spirituala este aceea de a ne invata sa ne anulam egoul, acea parte a fiintei care ne separa de Dumnezeu-Tatal. La nativii dizarmoniosi exista, insa, o negare "negativa" a acestui ego, ce se manifesta prin false cunoasteri de sine, romantisme ieftine, absenta sau alterarea prizei directe a nativului la realitate si cautarea unei false impliniri prin orice forma de drog (narcotice, alcool, cafea, tutun, reverii maladive, false ideologii); toate acestea vor actiona ca filtre distorsionante ale realitatii si, implicit, ale mesajelor divine, generand decadere spirituala si abrutizare si facand din nativul Pesti un canal de manifestare satanica sau demoniaca - tradator, informator mincinos, talhar, spion, traficant de droguri, politician corupt, prelat fanatic. in cazul in care este atras de politica, un astfel de nativ practica extrem de usor masinatiile de culise, inselatoriile, falsul misionarism si spionajul pe toate planurile. si asta tocmai pentru ca cei doi pesti semnifica disponibilitatea nativilor pentru o viata dubla, in care cele doua directii total opuse nu se deranjeaza absolut deloc una pe cealalta.

Atitudinea spirituala
Persoanele nascute sub acest Semn actioneaza cel mai bine cand simt ca, intr-un fel, servesc si se leaga de Tot Ceea Ce Este in aceasta lume si dincolo de ea. De aceea, nativii Pesti trebuie sa evite alcoolul, drogurile, superficialitatea, pentru a-si dezvolta capacitatea de a transcende orice iluzie si puterea vointei. Ei pot fi un canal perfect si curat al lui Dumnezeu pentru oameni, dezvoltandu-si si trasformand intuitia, creativitatea divin inspirata, mediumnitatea benefica, disponibilitatile de mediere si capacitatile telepatice in modalitati de negare pozitiva a egoului prin meditatie, antrenament spiritual, devotiune mistica sau inducere telepatica a starilor spirituale autentice pentru a deveni una cu Dumnezeu-Tatal.

Din punct de vedere alimentar, acesti nativi au nevoie de o dieta foarte curata si gustoasa, dar care, in acelasi timp, sa diminueze predispozitia organismului de a retine apa la nivelul tesuturilor. Astfel, programul nutritional trebuie sa contina oua de prepelita, nuci, ciuperci, preparate pe baza de soia, mei, hrisca, orez, grau. Dintre condimente li se recomanda hreanul, mustarul alb, ghimbirul, dafinul, scortisoara.

Starea lor perfecta de sanatate depinde in foarte mare masura de cantitatea de fosfat de fier din organism, aceasta fiind sarea cararcteristica Semnului zodiacal Pesti. Pentru a beneficia de o cantitate cat mai mare de fosfat de fier, nativii trebuie sa consume o mancare cat mai putin gatita, intrucat, prin fierbere, aceasta sare se distruge. Dieta lor de cruditati trebuie sa contina salata, laptuci, spanac, castraveti, migdale, ridichi, stafide, capsuni, fragi, nuci. Legumele care pot fi gatite fara ca ele sa-si piarda fosfatul de fier sunt spanacul, fasolea verde, bamele. Femeile si copiii Pesti au tendinta de a pierde cel mai usor aceasta sare - femeile datorita ciclului menstrual, iar copiii datorita cresterii.

Plantele medicinale asociate Semnului zodiacal Pesti sunt muschiul de Islanda, limba mielului, iarba mare, algele.

Metalul recomandat nativilor Pesti poate fi considerat argintul.

Nota:
Am acordat o atentie speciala alimentatiei deoarece, in sistemul medical multimilenar hindus Ayurveda (cuvant sanskrit care se traduce prin "stiinta vietii"), alimentatia este o modalitate esentiala de evolutie spirituala sau macar de mentinere a sanatatii. Suntem ceea ce mancam si mancam ceea ce gandim - iata o fraza extrem de simpla care spune totul despre noi si prin care va invitam sa va analizati, obtinand astfel o intelegere rapida a caracterului dvs. si o posibila imbunatatire a vietii dvs. daca veti aplica macar una dintre sugestiile continute in analiza zodiacala a Semnului zodiacal sub care v-ati nascut.

Un remediu general valabil pentru nativii fiecarei zodii este acela de purta pe mana stanga, sub forma de bratara spiralata, metalul corespunzator Semnului zodiacal natal, bratara care constitue astfel un rezonator energetic cu sfera de forta a planetei guvernatoare a Semnului.
astrolog Rodica Purniche

Articole despre Dieta ayurvedica