Cura cu boabe de ienupar - Cure | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cura cu boabe de ienupar

Cure

Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju

Ienuparul se utilizeaza in deosebi ca diuretic, antiseptic al cailor urinare, antispastic, sudorific, expectorant si antitusiv. Totusi administrarea indelungata provoaca iritatii renale.
ienupar2

Cura cu boabe de ienupar dureaza 23 de zile. In prima zi se iau 4 boabe, in a doua 5 boabe iar ulterior tot asa, pana in ziua 12 cand vor trebui luate 15 boabe. Incepand din ziua a-13-a se va lua o boaba in minus, scazand pana vom ajunge, din nou, pana la 4 boabe.
Inainte de a fi inghitite, boabele se vor mesteca foarte bine pentru a fi bine maruntite. In total sunt necesare 213 boabe de ienupar.

Cura este indicata in tratamentul urmatoarelor afectiuni: dischinezie biliara, alte afectiuni hepatice si biliare, afectiuni gastrointestinale, afectiuni cardiace si circulatorii, anorexie, astm bronsic, bronsita, colibaciloza, transpiratia picioarelor, furunculoza, hemofilie, stomatita, neurastenie, afectiuni ale prostatei, psoriazis, hipertensiune arteriala, migrene, infectii pulmonare, reumatism, dereglari hormonale, anexite si metroanexite, guta, hipercolesterolemie, menopauza, nevralgie intercostala, sciatica, obezitate, scleroza multipla, paralizie, mastoza chistica.

Este contraindicata femeilor insarcinate – provoaca contractii – celor cu nefrita acuta sau cronica, cu afectiuni renale inflamatorii sau celor care urineaza cu sange.

Atentie!

Cura nu trebuie prelungita peste termenul stabilit, caci poate deveni daunatoare pentru rinichi.

Articole despre ienupar
Ienupar
Vinul de ienupar

Articole din Cure:
Cura cu suc de lamaie
Cura cu struguri
Cura lui Rudolf Breuss impotriva cancerului
Cura cu bors de tarate
Cura cu afine
Valeriu Popa - Curatarea limfei - Tratamente naturiste si dieta
Cura cu sucuri proaspete din legume si fructe
Cura cu lamaie, grapefruit si portocale pentru purificarea limfei
Cura cu urzica
Postul cu apa reduce efectele negative ale chimioterapiei