facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum sa nu mai amani lucrurile folosind "Regula celor 2 minute"

Spiritualitate

Am folosit o regulă simplă care m-a ajutat să nu mai amân să fac lucrurile și vreau să împărtășesc asta cu voi, pentru a încerca și a vedea cum funcționează în viața voastră. Cea mai bună parte este aceea că este o strategie simplă și foarte ușor de utilizat. Iată ce trebuie să știți…
Cum să oprești amânarea cu "Regula de 2 minute"
Eu numesc această mică strategie "Regula de 2 minute", iar scopul este acela de a face ca lucrurile să pară mai ușoare pentru tine și a-ți dori să începi să le faci. Iată cum funcționează lucrurile. Cele mai multe dintre sarcinile pe care tot amâni să le faci, nu sunt de fapt foarte dificile – cu siguranță ai talentul și aptitudinile de a le realiza - dar tu eviți să începi să le faci dintr-un motiv sau altul. Cu "Regula de 2 minute" poți depăși amânarea și starea de lene, începând să acționezi cu ușurință.

amanarea

Există 2 pași în "Regula de 2 minute".

Pasul 1 - Dacă îți ia mai puțin de 2 minute, atunci fă-o acum.
Pasul 1 vine de la cea mai bună carte a lui David Allen, Getting Things Done. Este surprinzător cât de multe lucruri putem obține în două minute sau mai puțin. De exemplu, spălatul vaselor imediat după masă, introducerea rufelor în mașina de spălat, aruncarea gunoiul, făcutul ordinii, trimiterea acelui e-mail pe care tot amânăm să-l trimitem și așa mai departe. În cazul în care o sarcină durează mai puțin de două minute pentru a finaliza, apoi urmați regula și fă-o chiar acum.

Pasul 2 - Când începeți un nou obicei, aceasta ar trebui să ia mai puțin de două minute pentru a-l face.
Este posibil ca toate obiectivele voastre să fie realizate în mai puțin de două minute? Evident că nu. Dar, fiecare obiectiv poate fi pornit în 2 minute sau mai puțin. Și asta este scopul din spatele acestei mici reguli. Ar putea suna ca și cum această strategie este prea simplă pentru obiectivele voastre mari de viață, dar atunci când o aplici, contează. Acesta funcționează pentru orice scop, din cauza un motiv simplu: fizica din viața reală.

Fizica din viața reală

Așa cum Sir Isaac Newton ne-a învățat cu mult timp în urmă, obiectele în repaus tind să rămână în repaus și obiectele în mișcare tind să rămână în mișcare. Acest lucru este la fel de adevărat atât pentru oameni, cât și pentru merele în cădere.
"Regula de 2 minute" funcționează la fel de bine pentru obiectivele mari, precum și pentru obiectivele mici, din cauza inerției din viață. Odată ce începi să faci ceva, este mai ușor să continui să faci acel lucru. Îmi place "Regula de 2 minute", deoarece cuprinde ideea că tot felul de lucruri bune se întâmplă o dată ce le începi.

Vrei sa devii un scriitor mai bun? Doar scrie o propoziție (regula de 2 minute), și te vei trezi de multe ori că ai scris timp de o oră.
Vrei să mănânci sănătos? Mananca doar o bucată dintr-un fruct (regula de 2 minute), și te vei simți de multe ori te inspirat să faci o salată sănătoasă.
Vrei sa faci din lectură un obicei? Citește doar prima pagină a unei noi cărți (regula de 2 minute), și înainte să-ți dai seama, primele trei capitole au zburat.
Vrei să alergi de trei ori pe săptămână? În fiecare luni, miercuri și vineri, puneți doar pantofii în picioare și ieși pe ușă (regula de 2 minute), și te vei trezii alergând kiometrii.
Cea mai importantă parte a oricărui obicei nou este doar să începi - nu doar prima dată, dar de fiecare dată. Nu e vorba de performanță, este despre a lua în mod constant măsuri. În multe feluri, a începe este mai important decât a avea succes. Acest lucru este valabil mai ales la început, pentru că apoi veți avea o gramadă de timp pentru a vă îmbunătăți performanțele.
"Regula de 2 minute" nu este despre rezultatele pe care le obții, ci mai degrabă despre procesul de a face de fapt munca. Acesta funcționează foarte bine pentru oamenii care cred că sistemul este mai important decât obiectivul. Accentul este pus pe luarea de măsuri și permițând, lucrurile curg de acolo.

Încercați acum!

Eu nu pot garanta sau nu că "Regula de 2 minute" va lucra pentru tine. Dar, eu pot garanta că nu va funcționa dacă nu încerci.
Problema cu cele mai multe articole pe care le citești, sau videoclipurile pe care le urmărești este că te fac să consumi imformația, dar niciodată nu-ți spun și cum să o pui în practică.
Vreau ca acest articol să fie diferit. Vreau să utilizați de fapt aceste informații, chiar acum.
Care este acel lucru care vă ia mai puțin de 2 minute? Fă-l chiar acum!
Oricine folosi următoarele 120 de secunde. Folosiți acest timp pentru a obține un singur lucru pe care îl aveți de făcut. Funcționează.

Sursa: JamesClear.com

 

Articole despre amanarea, regula de 2 minute


Articole din Spiritualitate