facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum a devenit Iisus un Hristos

DocumentareIn cele doua parti ale filmului "Cum a devenit Iisus un Hristos", Miceal Ledwith, fost consilier al papei Ioan Paul al II-lea timp de 17 ani, dezvaluie in mare (pe baza de Documente aflate in biblioteca Vaticanului) un aspect al enigmei celor doua spatii goale din Viata Lui Iisus din Nazaret care nu sunt relatate in Evanghelii: Primul spatiu gol este legat de perioada petrecuta in Egipt si pana la varsta de 12 ani marcata de momentul in care Iisus este in templu si vorbeste invatatilor vremii din intelepciunea scripturilor si al doilea spatiu gol este cel dintre varsta de 12 ani si pana la varsta de 30 de ani pana in momentul Botezului in Iordan. El vorbeste despre Iisus atat din punct de vedere spiritual, cat si din punct de vedere istoric, apeland la documente ale vremiii, la o serie de evanghelii considerate necanonice, precum si la cateva mentiuni ale prezentei lui Iisus in scrierile altor traditii spirituale.

Ce stim despre Viata Lui Iisus Christos intre nastere si Botezul in Iordan?

Unul din cei mai mari comandanti militari ai tuturor timpurilor vorbea despre Iisus din Nazaret folosind urmatoarele cuvinte: "Intre El si oricare alta persoana de pe Pamant nu exista nici un termen posibil de comparatie; Alexandru cel Mare, Cezar, Charlemagne(Carol cel Mare), si Eu insumi am fondat imperii. Iisus Christos si-a fondat imperiul pe iubire. Si in acest moment, cu 18 secole mai tarziu, milioane de oameni ar muri pentru El". - Acestea sunt cuvintele lui Napoleon Bonaparte cand a fost exilat pe insula Sfanta Elena. "Ce i-a dat Lui Iisus Christos acea putere? Astfel incat sa se poata spune atat de corect despre El, de catre doctorul James Allan, cu 80 de ani mai tarziu: toate armatele care au marsaluit vreodata, toate navele care au navigat vreodata, toate parlamentele care s-au intrunit vreodata, toti regii care au domnit vreodata puse laolalta, nu ar fi afectat viata rasei omenesti atat de puternic cum a facut-o acest Om".

Documentarul lui Ledwith reface si ne reda adevarata grandoare a Fiintei lui Iisus deformata de dogmatism de-a lungul secolelor si aduce in prim plan o serie de dovezi istorice foarte utile in contextul in care unii au ajuns sa sustina ca Iisus este un personaj mitologic.
Jesus-Christ

Articole despre Iisus


Articole din Documentare