facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ce contine un HAMBURGER de la McDonald's

De evitat

Traim intr-o lume in care timpul liber este considerat aproape un "lux", nu putini fiind aceia care fac compromisuri, pentru a putea economisi cateva ore libere.

Din pacate, tot mai multi oameni renunta sa-si mai prepare singuri mancarea, preferand sa-si cumpere ceva de la restaurantele "fast-food" sau de la magazinele care vand produse "gata facute". Dupa cum banuiesti, un HAMBURGER sau o shaorma nu intra in categoria alimentelor sanatoase, acestea continand o gramada de substante chimice si potentiatori de aroma, meniti sa creeze dependenta.

evita27

De aceea, oamenii care incep sa manance astfel de produse devin, practic, dependenti, reusind cu greu sa mai scape de acest "viciu".

Asa ca, este timpul sa afli ce contine un HAMBURGER de la McDonald's, spre exemplu:

1. In primul rand, ar fi bine sa afli ce contine chifla unui astfel de hamburger. Majoritatea oamenilor nu se gandesc vreodata ca o chifla poate avea atatea ingrediente "secrete", dupa cum le numesc cei care detin aceste lanturi de restaurante fast-food.

Aceasta contine: faina alba "imbogatita" (acid nicotinic, fier in cantitati foarte mici, acid folic, riblofavina), apa, sirop fructoza din porumb, zahar, drojdie, ulei de soia, sare, gluten din grau, sulfat de calciu, carbonat de calciu, clorura de amoniu, concentrati de conservare a a aluatului( acid ascorbic, mono si digliceride, monofosfat de calciu, enzime, guma de guar, peroxid de calciu), acis sorbic, propionat de calciu si/sau propionat de sodiu (conservanti), lecitina de soia, seminte de susan.

Nu trebuie sa fii un geniu pentru a constientiza ca nu este nevoie de atatea ingrediente "minune" pentru a prepara o simpla chifla. Tine minte ca siropul de fructoza din porumb si Sodiul sunt doi dintre cei mai mari "asasini" din lume. Aceste substante sunt raspunzatoare pentru epidemia de obezitate care a napadit planeta noastra. Acestea contribuie la aparitia bolilor de inima si a diabetului, care cauzeaza zeci de mii de morti anual, doar in America.

De ce pun producatorii aceste ingrediente in mancarea pe care o vand? Este simplu, aceste chimicale produc dependenta, iar oamenii isi doresc sa manance in continuare produsele lor.

Aceste chifle contin de asemenea substante carginogene, extrem de nocive corpului uman.

2. BRANZA super PROCESATA si PASTEURIZATA, care intra in compozitia unui hamburger. Ingrediente: lapte, crema de branza, apa, culturi de branza, citrat de sodiu (aditiv alimentar), contine aproximativ 2%: sare, acid citric, fosfat de sodiu, acid sorbic (conservant), acid lactic, acid acetic, enzime, pirofosfat de sodiu, aroma naturala de branza, coloranti, lecitina de soia ( pentru branza feliata).

Cam aceasta este compozitia unei felii de branza "obisnuite", pe care o poti gasi in orice supermarket. La prima vedere esti tentat sa crezi ca aceste chimicale ar trebui sa intre mai degraba in compozitia unui experiment, nicidecum a branzei pe care o mananci.

Stai departe de astfel de produse, atat timp cat vrei sa ai o viata sanatoasa.

Ai observat cum producatorii pun elementele cunoscute in fata, dupa care incep sa le enumere pe cele "secrete"? Probabil spera ca nimeni nu va avea rabdare sa citeasca intreaga lista...

3. Sosul unui hamburger. Acesta nu este altceva decat o bomba chimica, iar ingredientele spun totul: ulei de soia, aroma/gust de muraturi (muraturi, sirop de fructoza din porumb, zahar, otet, sirop de porumb, sare, clorura de calciu, guma de xantan, sorbat de potasiu - conservant, extracturi de condimente, polisorbat 80) otet distilat, apa, galbenus de ou, sirop de fructoza din porumb, pudra de ceapa, seminte de mustar, sare, condimente, alginat de propilenglicol (E405), benzoat de sodiu (conservant), praf de mustar, zahar, pudra de usturoi, proteina vegetala ( porumb, ulei de soia hidrogenat, grau), caramel colorant, extract de paprika, lecitina, turmeric (colorant), disodiu de calciu EDTA (E385).

Se pare ca restaurantele de tip fast food au nevoie de 30 (!) de ingrediente, doar pentru a prepara un sos, iar aceste ingrediente sunt de "exceptie": din nou intalnim siropul de fructoza din porumb si Sodiul. Ca bonus, avem si alginatul de propilenglicol (E405), frumos ascuns printre condimente.

Ce este alginatul de propilenglicol? Ei bine, imagineaza-ti ca are foarte multe intrebuintari, este un bun agent frigorific pentru motoare, intra si in compozitia sampoanelor si a devenit chiar si un ingredient secret al sosului pentru hamburgeri.

4. CHIFTELE din 100 % CARNE de VITA. In acest caz, lista de ingrediente este mai scurta: 100% carne de vita verificata de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, fara alte umpluturi sau adaosuri, sare, piper.

La prima vedere, ai senzatia ca in acest caz lucrurile stau ceva mai bine, dar adevarul este cu totul altul. In primul rand, toata produsele din carne sunt verificate, altfel sunt considerate ilegale, iar faptul ca sunt 100% din carne de vita, nu spune nimic. Din pacate, producatorii nu sunt obligati sa declare toate chimicalele si toxinele folosite in procesul de procesare al carnii... Asa ca, este greu de spus ce ingrediente contine acea carne, avand in vedere ca este adusa din afara tarii, atunci cand vorbim de lanturi de restaurante, precum McDonald's, dar nu numai.

5. Feliile de muraturi. Nici acestea nu au scapat de efectul chimiei, contin: castraveti, apa, otet distilat, clorura de calciu, derivati ai aluminiului, sorbat de potasiu (conservant), arome naturale din plante, polisorbat 80, turmeric.

Daca pana acum erau recunoscute pentru proprietatile lor curative, cu totul stau lucrurile atunci cand vorbim de aceste muraturi "false".

Singurele ingrediente naturale sunt ceapa si salata, acestea continand mai putine chimicale minune, ca cele enumerate mai sus. Bineinteles ca nici ele nu provin din culturi sigure, fiind tratate cu tot felul de pesticide, pentru a rezista perioade indelungate de timp.

Asa ca, in caz ca te intrebai ce contine un hamburger de la celebrul lant de restaurante McDonald's, acum ai aflat.

Si sa nu crezi ca este pura inventie, oricand poti verifica si tu ca aceste chimicale chiar sunt prezente in produse, acestia facand publica lista lor de ingrediente: http://nutrition.mcdonalds.com/getnutrition/ingredientslist.pdf

Gandeste-te de doua ori inainte de a consuma astfel de produse nocive, in timp acestea iti pot afecta serios sanatatea.
Lucrurile par sa se schimbe la nivel mondial, in contextul in care unele natiuni au inceput deja sa se trezeasca si sa constientizeze la ce pericole se expun, atunci cand mananca produse fast-food. In acest fel, BOLIVIA a devenit prima tara din America de Sud care se declara impotriva produselor comercializate de acest brand. Astfel, cei de la MCDONALD'S au fost fortati sa inchida si ultimele restaurante din orasele: La Paz, Cochabamba si Santa Cruz de la Sierra. Mai de 60% dintre bolivieni au declarat ca nu ar incalca sub nicio forma intr-un restaurant MCDONALD'S, acestia fiind cu adevarat traditionalisti, atunci cand vine vorba de mancare.

De asemenea, Jamie Oliver, renumitul bucatar le-a declarat razboi celor de la McDonald's si a reusit sa demonstreze ca hamburgerii preparati de acestia nu sunt nici pe departe potriviti pentru consumul uman.
“Ce se intampla? Ei bine, se ia un produs care se regaseste de obicei in cea mai ieftina mancare pentru caini, se proceseaza si apoi se vinde oamenilor”, a declarat Jamie Oliver. “Niciun om normal nu ar dori sa le dea copiilor carne umpluta cu amoniu.”, a continuat celebrul bucatar.

 Sursa: http://www.foodmatters.tv/articles-1/whats-really-in-a-big-mac

Articole despre


Articole din De evitat