facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Aspartamul - Alimentele procesate - Agricultura chimizata

Sanatate

Acest moment avea să fie începutul unui capitol nou din viaţa lui Garrett. Până acum, rar reuşea să citească o carte până la sfârşit. Dar aceasta era altfel, în parte şi din cauza subiectului ei. Era ceea ce băiatul vedea zi de zi, chiar şi în corvezile mărunte. Garrett nu înţelesese până atunci pe deplin puterea ascunsă în plante. Ceea ce părea doar o legumă gustoasă avea implicaţii profunde în lume. Dacă terapia Gerson ar fi fost acceptată şi pusă în practică, ar fi schimbat faţa agriculturii moderne, a alimentaţiei, sistemelor de sănătate, economiei şi, desigur, mediului. Apoi, Garrett a învăţat ce înseamnă să fii neînţeles. Făcând curat, tatăl său i-a aruncat la gunoi o creaţie artistică originală. Gunoierul a dus ciudatul obiect la poliţie, care l-a considerat o bombă. Creativitatea băiatului a primit o lovitură grea. Apoi, Garrett a avut şi alte probleme şi a început să ia note mici la şcoală. Tatăl său a hotărât ca băiatul să înveţe acasă. Prima lecţie a fost despre doctorul Gerson şi... Aş vrea să văd dovezi ştiinţifice. Băiatul nu ştia cum să le obţină, dar a plecat de la un desen cu o analogie între mineritul aurului şi natura umană. A hotărât să-şi înceapă căutările la biblioteca publică. Nu i-a luat mult să descopere o serie de surse independente care adevereau câteva afirmaţii din cartea doctorului Gerson. L-au fascinat personajele dubioase care au impus fluorul din pasta de dinţi.


Aprofundând cercetările, a descoperit şi mai multe "schelete". Apoi, Garrett şi-a făcut o listă cu puncte care trebuiau îndeplinite pentru a demonstra eficienţa terapiei Gerson. Când a scris cuvântul "speranţă" l-am abordat cu rugămintea să iau parte la misiunea lui de a dovedi valabilitatea terapiei Gerson. Începem cu Gerald Cox, de la institutul de cercetări industriale Mellon. Apropo, institutul Mellon lucra pentru industria azbestului. Gerald Cox a devenit interesat de fluor la sugestia lui Francis Frary, directorul gigantului aluminiului Alcoa. Ulterior, li s-a alăturat un toxicolog renumit, dr Harold Hodge.

Hodge supervizase experimentele cu injecţii uraniu şi plutoniu la oameni. Hodge se îndoia de siguranţa fluorului, dar, presat de Comisia Atomică şi de industria aluminiului, a trebuit să confirme că e sigur. Harold Hodge a luat parte la crearea bombei atomice. Unda de şoc a ajuns la camera de control în jumătate de minut. Apoi a venit şi Edward Bernays, nepotul lui Sigmund Freud şi părintele ştiinţei relaţiilor publice. Bernays a convins repede companiile de apă potabilă să folosească fluorul. A folosit sloganul: "Aveţi încredere în doctorul dumneavoastră !"

Până în prezent, copiilor li se administrează pastile cu fluor din cauză că acesta a fost necesar la fabricarea bombei atomice. Această poveste are similitudini cu alta, în desfăşurare, despre... telefoanele mobile. Dr George Carlos a primit în anii 1990 un grant de 28 de milioane de dolari ca să demonstreze că telefoanele mobile sunt sigure. Dar el a descoperit altceva. A refuzat să fie plătit. Există temerea că undele GSM influenţează insectele. Unde ni se spune asta la şcoală ? Însă alimentaţia, nu fluorul, afectează dinţii. Garrett a văzut asta asistând la operaţia lupului său domesticit. Dentiţia perfectă a lupului confirma cele citite recent într-o carte, la bibliotecă. Titlul acesteia era "Nutriţia şi degenerarea fizică" şi era scrisă de un stomatolog renumit, dr Weston Price. Dr Price vizitase lumea cu soţia sa, în anii 1930, şi văzuse popoare indigene care nu cunoscuseră niciodată alimentele moderne, făina albă, conservele şi zahărul. Spre uimirea sa, sub 1% dintre aceşti oameni aveau carii. Dr Price observase încă ceva. Niciunul dintre ei nu practica igiena dentară. Niciunul nu folosise vreodată periuţa de dinţi. Dar, după ce au trecut la mâncarea procesată, au apărut cariile şi bolile. A fost începutul sfârşitului dinţilor şi sănătăţii de fier. Dr Price a studiat efectele regimului alimentar incorect asupra animalelor.

A văzut vaci cu două capete şi pisici deformate. A observat o legătură între forma craniului uman şi alimentaţie. Dar, chiar şi în prezent, disputa legată de fluor e în plină desfăşurare. În Juneau, capitala statului Alaska, m-am întâlnit cu stomatologul-şef al oraşului. În ceea ce priveşte problema fluorurării apei în statul Alaska, serviciile sociale şi de sănătate sunt în favoarea ei, dar aici, în Juneau, s-a organizat un referendum pe plan local privitor la reluarea fluorurării apei. Deşi autorităţile sunt pentru, problema e una strict locală. Colaborez şi cu Coaliţia pentru Sănătate Dentară, dar în particular. Dv credeţi că fluorurarea apei va ajuta la prevenirea cariilor? Rezultatele din ultimii 60 de ani arată că fluorul reduce apariţia cariilor. Dar ele s-au obţinut prin aplicare locală, nu prin dizolvare în apa de băut. Se spune că naziştii lui Hitler tratau apa cu fluor ca să sterilizeze oamenii şi să-i facă supuşi. Garrett voia să vadă ambele feţe ale medicinei. A vizionat câteva imagini revelatoare despre terapia Gerson, filmate de mine. Când vezi ce implică terapia Gerson, nu te-ai aştepta să vindece cancerul... Deci nu, nu cred că există vreo vindecare dovedită în urma aplicării terapiei Gerson. Nu e în ordine, din mai multe puncte de vedere...

A vindecat vreodată terapia Gerson un bolnav de cancer ? Evident că nu ! Nici măcar nu-şi publică rezultatele! Nu există nicio dovadă ştiinţifică precum că Gerson ar fi vindecat vreun om. N-am vorbit cu niciun pacient al terapiei. E inutil. Dar eu vorbisem cu pacienţi, nu puţini. Se vindecaseră de toate tipurile de cancer. Mulţi, din faze terminale. Medicina clasică îi abandonase şi-i trimisese acasă să moară. Unii au scris cărţi despre vindecarea lor. Am străbătut toată lumea, din Olanda până în Japonia. Peste tot, rezultatele erau aceleaşi. Vindecare. Până şi arterele inimii pot fi refăcute. Când prinţul Charles s-a pronunţat în public în favoarea terapiei Gerson, după ce-i văzuse eficienţa, a fost "sfârtecat" de comunitatea medicală. Dar eu observasem simpatia lui nedisimulată într-o scrisoare trimisă Institutului Gerson. Charlotte Gerson ţine în mod regulat conferinţe despre terapia tatălui ei, în toată lumea.

Extras din filmul Frumosul adevar (The Beautiful Truth, 2008)

Articole despre gerson, aspartam