Alimente modificate genetic - Alimente iradiate | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alimente modificate genetic - Alimente iradiate

Sanatate

Alimentele modificate genetic sunt efectiv ucigaşe.
Aici, la San Francisco, Garrett a avut norocul să-l întâlnească pe directorul executiv al Centrului pentru Siguranţa Alimentaţiei, Andrew Kimbrell. Centrul e un ONG non-profit la nivel naţional, care luptă să protejeze consumatorii şi mediul de efectele industriei alimentare şi promovează agricultura organică şi sustenabilă.


Există concepţia greşită că organismele modificate genetic sunt scăpate din frâu. Auzim că 60-70% dintre alimente conţin OMG.  Fals ! 60% dintre alimentele PROCESATE conţin OMG. Mâncarea făcută acasă nu e modificată. Legumele, fructele, carnea, peştele şi majoritatea lactatelor nu sunt modificate genetic. Există doar patru culturi alterate: porumbul, bumbacul, rapiţa şi soia. Am oprit grâul, orezul şi peştele modificate genetic. Am oprit produsele bio-farmaceutice. Agricultura plantelor modificate genetic e un eşec. E respinsă pretutindeni. O putem opri ? Chiar o oprim !

Cinci companii sprijină OMG: Monsanto, DuPont, Bayer, Syngenta şi Dow. Ele promovează organismele modificate genetic. Toate au ceva în comun. Nu sunt companii agricole, ci chimice. Şi fac asta cu un motiv. Ingineria genetică de azi înseamnă un singur lucru. Toate poveştile cu mâncare mai multă, mai hrănitoare şi mai gustoasă sunt SF. Aceste companii fac plante mai rezistente la erbicidele şi pesticidele lor. Astfel, vând sute de milioane de tone de chimicale. Despre asta e vorba. Nu mă mir că Monsanto n-a vrut să vorbească pentru acest film. Monsanto dezvoltă tehnologia sa cu un singur scop, ca să vândă mai multe erbicide.

Studiind pentru tema sa, Garrett a aflat că oamenii acestor companii au migrat mai târziu în agenţiile guvernamentale de reglementare. Uneori, după terminarea mandatului, s-au întors înapoi în corporaţii. Există un trafic constant de angajaţi prin "uşile rotative" între corporaţii şi agenţiile care le reglementează activitatea. "Monsanto nu trebuie să garanteze siguranţa produselor sale. Interesul nostru e să vindem cât mai multe. Siguranţa lor e problema FDA." Dar când acest citat e pus alături de altă afirmaţie, venită de la FDA, consumatorul de rând nu se mai simte protejat. Băiatul a găsit-o foarte neliniştitoare. Credibilitatea ambelor părţi devenise brusc zero. "Producătorul e responsabil de siguranţa alimentelor." Deci totul e lăsat la buna-credinţă a companiilor, care fac studiile de siguranţă. Dar, în general, industria mâncării noastre e nereglementată. Mulţi întreabă dacă organismele modificate genetic sunt toxice. FDA a răspuns la această întrebare. Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor a dat un răspuns în anii 1980-1990. A analizat problema şi a spus că ingineria genetică poate transforma un aliment sigur în unul toxic. Poate crea alergeni noi. Face alimentele mai puţin nutritive, ne inhibă sistemul imunitar. În anumite cazuri, organismele modificate genetic pot provoca cancer. eci răspunsul se ştie. Da, OMG sunt toxice ! Procesul lor de producţie le poate face toxice şi chiar letale. Obiectivul companiei Monsanto e limpede. A devenit cel mai mare producător mondial de seminţe. Monsanto năzuieşte să cumpere toate seminţele din lume, pe care apoi le va proteja prin brevet şi le va controla. Fermierii nu le vor putea păstra. Apoi, Monsanto poate să le modifice genetic cu o tehnologie "terminator". Seminţele se vor "sinucide" după un an. Fermierii nu le vor putea folosi. Monsanto vrea să controleze toate seminţele din lume şi să se asigure că fermierii nu le pot folosi de două ori. Asta e esenţial, deoarece 80% dintre fermieri depind de seminţele lor. Dacă Monsanto va controla seminţele prin brevetare sau prin tehnologie, rezultatul va fi foametea globală.

Garrett a aflat cu surprindere că insectele dăunătoare şi alte motive de impunere a pesticidelor, precum şi îngrăşămintele artificiale, nu sunt necesare. În SUA există zeci de instituţii care promovează agricultura sustenabilă. Dr Paul Hepperly ne-a demonstrat prin seminţe şi prin rezultatele unor teste că plantele se dezvoltă extraordinar în soluri netratate chimic. De multe ori, astfel se obţin recolte mult mai bune. Studiile sunt extinse, confirmate, şi o adevărată uşurare pentru oricine îşi preţuieşte sănătatea. Dr Gerson afirmase că solul este sistemul nostru metabolic extern. El trebuie ferit de chimicale şi otrăvuri, altfel trupul nu se poate vindeca. Din cauza agriculturii chimizate, apa de la robinet poate conţine mai multe otrăvuri, nu doar fluor şi clor. Mai există un tratament alimentar care poate afecta sănătatea. Iradierea alimentelor nu se limitează să ucidă bacteriile. Ea provoacă modificări la nivel molecular, producând aşa-numiţii radicali liberi. Acestea sunt molecule de tip nou, care n-au mai existat până acum. Iradierea vegetalelor produce benzen, care e un carcinogen binecunoscut. Ea produce şi multe alte substanţe toxice, care modifică natura alimentului. Avem responsabilitatea etică să mâncăm sănătos. Adevărul minunat e că oamenii din toată lumea refuză culturile modificate genetic, iradierea şi aditivii şi se îndreaptă spre alimentele organice, ba chiar mai mult. Încurajează producţia locală, normală, diversă şi echitabilă social. Garrett s-a gândit că o cale de a opri distrugerea e să fim atenţi pe cine votăm, asta dacă poţi avea încredere în maşina de vot.

ORGANISME MODIFICATE GENETIC IRADIERE
Cum a fost posibil ca un om care a vindecat cancerul acum 80 de ani să rămână atât de neînţeles? Până şi un băiat de 15 ani îl înţelegea. Oare suntem într-o cursă contra cronometru să înţelegem darul doctorului Gerson înainte să fie prea târziu pentru noi şi să distrugem mediul ? În timpul călătoriei noastre, Garrett a remarcat într-un ziar un articol despre obezitate. După câte aflase, nu i s-a părut surprinzător. După ce am înghiţit atâtea chimicale, alimente rafinate şi zahăr, e normal să fim obezi şi să murim aşa. Ohio Valley e capitala mondială a producătorilor de sicrie. Garrett a vrut să ştie ce se întâmplă cu un supraponderal după moarte. Piaţa de desfacere a companiei de coşciuge "Goliat" e în continuă creştere, fapt pus de Garrett pe seama medicamentelor, glutamatului de sodiu, aspartamului, vaccinurilor, iradierii, organismelor modificate genetic, plombelor din amalgam, fluorurării apei şi stomatologiei, printre altele. Coşciugul standard e acum cu 2,5 cm mai lat decât în trecut. De obicei, oamenii se tem să intre într-un sicriu. E considerat un semn rău. Ar fi un refugiu util într-o cabană din Alaska, vara. Închizi capacul, scapi de lumină şi dormi mai bine. Şi-a scos degetele ! Oamenii n-au devenit mai înalţi, ci mai laţi şi groşi. Avem multe probleme cu decedaţii supraponderali. Sunt mai largi şi mai adânci, sau groşi. Sicriele noastre trebuie să ţină cont de asta. Pentru cei care vor să fie incineraţi, adesea nu e posibil, fiindcă nu încap pe uşa cuptorului. Când încap, trebuie manipulaţi cu atenţie, ca să nu ia foc retorta din cauza grăsimilor scurse.
După atâtea drumuri prin toată ţara, aveam nevoie de o pauză. Eram acasă la bunica lui Garrett din partea mamei. Mama lui Garrett îşi pierduse viaţa recent într-un accident stupid. Tragedia îl făcuse pe băiat şi mai conştient de fragilitatea vieţii. Iar dacă putem alege cum trăim, ar trebui să ne protejăm sănătatea. Tot ce e viu emană în jurul său un câmp de energie unic, care poate fi măsurat şi fotografiat. Garrett şi-a amintit de un experiment realizat de un inginer aerospaţial, Christopher Wodtke.

Aici, Wodtke a demonstrat diferenţa dintre un morcov gătit şi unul crud. Morcovul gătit e în stânga. Cel crud e în partea dreaptă. Liniile energetice strălucitoare de pe morcovul crud lipsesc de pe cel gătit, care a fost pus sub abur zece minute. Asta înseamnă că alimentele pasteurizate sunt moarte. Garrett a ţinut un priveghi pentru ultima victimă, migdala. Apoi, am repetat experimentul cu o bucată de măr crescut convenţional şi cu una de măr crescut organic. Rezultatele au fost mai subtile, dar mostra din dreapta e cea organică, iar cea din stânga e cea convenţională. O roşie crescută organic. O roşie crescută în mod convenţional. Tehnica de fotografiere foloseşte o tensiune de 50.000 de volţi şi o gamă de frecvenţe care rezonează cu mostra testată, înregistrându-i răspunsul pentru analiză. Băiatul găseşte rezultatele grăitoare şi fascinante. E un domeniu încă insuficient cercetat. Tehnica de fotografiere Kirlian e radiologia viitorului. Ea scoate în evidenţă semnele din aura care înconjoară organismul omului. Ele ne arată unde avem probleme şi unde suntem sănătoşi.
Extras din filmul Frumosul adevar (The Beautiful Truth, 2008)

Articole despre pesticide