Alimentatie naturala, bazata pe cruditati | SuntSanatos.ro
facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alimentatie naturala, bazata pe cruditati

Alimentatie si nutritie

Organele senzoriale, prin alimentatia cu cereale, capata o mare sensibilitate. Alimentele crude trebuie mestecate foarte bine înainte de înghitire. La preparare, alimentele sa fie maruntite cât mai putin, altfel vin în contact cu oxigenul.

Sa se consume: legume, fructe, cereale crude, lapte nefiert, galbenus de ou crud sau cel mult o scurta oparire (albusul retine toxine), miere.
Sa nu se consume: carne, lactate pasteurizate, sare, zahar, faina alba, otet, produse conservate sau fermentate, medicamente.

verdeata2

Folositi mai mult alimente din regiunea unde v-ati nascut.
Dr. Ernst Gunter (Elvetia), în cartile Sa traiesti fara sa fii bolnav si Hrana vie, recomanda hranirea cu cruditati care sa dezintoxice corpul, sa-l elibereze de acizi si sa-i dea forte vii. Secretul fortei de vindecare se afla în viata pe care o administram prin hrana cruda. El o da exemplu pe dr. Cristine Nolfi, cu cancer la piept de marimea unui ou. Cu regim de cruditati considera ca s-a vindecat (disparuse tumoarea), dar când a introdus 40% alimente fierte, cancerul a reaparut. A reînceput regimul de cruditati si tumoarea a disparut. Si-a deschis un sanatoriu în Danemarca.

Ebba Waerland, în cartea Die Waerland therapie, recomanda sa dam organismului o hrana completa printr-un regim lacto-vegetarian (regim de cruditati cu adaos de cereale integrale si produse lactate), pentru a avea celule sanatoase si rezistente. S-a constatat ca clorofila din frunzele verzi are o actiune puternica împotriva infectiilor. Solul nu trebuie tratat cu îngrasaminte chimice, sintetice, care distrug microorganismele si-l sterilizeaza.

Sângele se reînnoieste complet la 4 luni, iar întregul organism, la fiecare 7 ani.

Iata un meniu Waerland:
• micul dejun: lapte batut cu fructe si cu tarâte, seminte de in, lactoza. Infuzie de plante;
• dejun: krusca (grâu, orz, ovaz, mei, secara), eventual cu 1/2 l lapte sau legume crude cu condimente ( cimbru, m aghiran, marar, patrunjel, leustean, chimion, rozmarin, anason, arpagic, nasturel, foi de dafin etc.). La morcovi rasi sau piure de cartofi sa se adauge patlagina, papadie, urzica, spanac (crude). La salata sa se adauge lapte batut pentru o mai buna asimilare a legumelor. Pâine cu unt + brânza + ceapa;
• cina: daca la dejun s-a mâncat krusca, la masa se vor lua legume. Masa de cruditati începe cu suc, un aperitiv dietetic: felii de pâine (graham sau secara) cu unt, ceapa, usturoi, brânza. Apoi, cartofi fierti în coaja, morcovi si sfecla rasa, varza alba tocata. Persoanele cu stomacul slab, care nu suporta regimul de cruditati, vor începe cu legume fierte înabusite sau oparite;
• fara cafea, tutun, alcool, ceai negru, sare, dulciuri, condimente iuti.

Regimul restabileste si sensibilitatea gustului, încât se poate percepe marea varietate a aromelor naturale.

Un exemplu de învingere a cancerului este dr. Anthonz Sattilaro, de 48 ani, din Washington. În cartea Un doctor care si-a înfrânt cancerul, 1979, descrie modul cum a învins boala (erau invadate de cancer: craniul,umarul drept, coastele, sternul, sira spinarii, prostata) cu ajutorul regimului macrobiotic compus din cereale integrale si vegetale. Mai avea de trait 18 luni si s-a vindecat în 15 luni. Eu am cunoscut persoane vindecate de cancer prin acest regim mergând la sedintele lui Valeriu Popa. De asemenea, prietena mea Rada Hacighianu este un exemplu de necontestat.

sursa: valeriupopa.3x.ro

Articole despre cruditati, dieta cruda, raw, valeriu popa