facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 remedii naturiste impotriva migrenelor

Sanatate


Care sunt cauzele?

Cele mai des intalnite cauze ale durerilor de cap sunt: stresul emotional, ochii obositi, tensiunea, mahmureala, alergiile, nivelul scazut de zahar din sange, infectiile, lipsa nutritiei si prezenta de otravuri sau toxine in corp. Alergiile reprezinta deseori cauzele nesuspectate ale migrenelor. Dintre alimentele la care unele persoane sunt alergice si care pot declansa durerile de cap fac parte si laptele sau produsele lactate, ciocolata, carnea de pui, ficatul si alcoolul. Stranutul si diareea ne indica existenta unei alergii.

Remedii naturiste
1. Se stoarce sucul din 3 - 4 felii de lamaie intr-o cana de ceai si apoi se bea. Te elibereaza imediat de durere. Coaja de lamaie, care este de obicei aruncata, este folositoare pentru durerile de cap cauzate de soare. Poti forma o pasta din aceasta coaja si apoi o aplici pe frunte.
2. Merele te pot ajuta in alungarea migrenelor de orice fel. Dupa curatarea de coaja si de miezul tare ce contine samburii, este recomandat sa se consume in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cu putina sare. Acest tratament trebuie sa dureze o saptamana.
3. S-a descoperit ca florile de henna sunt eficiente in tratarea durerilor de cap provocate de soarele puternic. Florile amestecate cu otet se aplica pe frunte.
4. Scortisoara ajuta la tratarea migrenelor provocate de expunerea la aer rece. O pasta formata din scortisoara si apa se aplica pe tample si frunte.
5. Sovarvul este benefic in tratamentul migrenelor de natura nervoasa. O infuzie cu frunze de sovarv poate fi consumat pentru alungarea durerilor de cap.
6. Rozmarinul iti alina durerile de cap provocate raceala. O mana din aceasta planta trebuie fiarta intr-un litru de apa, iar apoi se pune aceasta fiertura intr-un vas. Apleca capul asupra vasului si acopera-l cu un prosop. Inhaleaza aburul atat cat poti rezista. Procesul se repeta pana cand durerile dispar.
de Alina Popescu
sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Sanatate