facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

11 sfaturi pentru un par des, gros, stralucitor

Sanatate

O selectie realizata de Olivia Steer a celor mai bune 11 sfaturi găsite în cărtile celor mai mari si longevivi naturopati ai lumii, pentru un păr des, gros, strălucitor.

par

1. Bea multă apă caldă pură si ceaiuri de plante medicinale, ca să-ti fortifici rinichii si organele genitale, organe a căror stare se reflectă mereu în grosimea, desimea, robustetea firelor de păr (Paul Bragg nu gaseste cuvinte suficiente să arate importanta apei, în cartea sa “Apa, un adevar socant”). Foarte eficiente sunt coada calului, salvia, coada soricelului, brusturele, nucul, urzica, infuzate in apa fiarta si baute calde, sa te unga pe suflet. Cura cu apă - care începe cu un pahar, băut la prima ora de la trezire, în prima săptămână; două pahare, în a doua săptămână, cantitate ce creste gradat cu câte un pahar pe săptămână, până ce ajunge la 3 litri de apă caldă – regenereaza părul integral în decurs de un an! Important: cei trei litri de apă se beau toti în prima oră de la trezire, vreme de 6 luni, iar apoi cantitatea descreste la fel, gradat, în următoarele 3 luni. NU există remediu mai eficient ca cel cu apă caldă când vine vorba de păr frumos!

2. Masajul energic al capului aduce sânge în scalp, ce hrăneste rădăcina firelor de păr. Dupa Mikhail Tombak, e conditia sine qua non pentru un păr des si viguros. E excelentă o perie cu dintii de lemn sau propriile degetele.

3. Doar hrana vie aduce aportul optim de nutrienti, spun toti naturopatii. Plantele verzi (pătrunjel, mărar, tarhon, leustean etc) contin clorofila din abundentă, care  are aceeasi structură chimică ( cu exceptia fierului, care-i da culoarea rosie sângelui si a magneziului, care-i dă culoarea verde clorofilei) ca sângele.  Sângele se îmbogăteste astfel cu nutrienti extrem de valorosi, care hrănesc bine tot corpul, inclusiv părul. Altfel, masajul e degeaba!

4. Plantele bogate în fito-estrogeni sustin functiile endocrine ale organismului, fără să dea peste cap balanta hormonală, cum fac produsele farmaceutice de sinteză. Rinichii si ovarele se vor simti excelent, iar starea lor de bine se va reflecta, ca într-o oglindă magică, în fiecare suvită a părului tău. Foloseste-te de mărar verde crud în salate sau de seminte infuzate în apă fiartă si bea în cure de 2 săptămâni decoct de lemn dulce.

5. Băuturile fermentate, gen Kombucha, socată, bors, rejuvelac detoxifică organismul în profunzime, ajutându-l să elimine rapid metalele grele, cauza insuficientelor renale, hepatice, cerebrale etc. Aplicate pe scalp, dau un impuls neîntrecut părului să crească des, repede  si strălucitor.

6. Terapia colonului face minuni în orice afectiune. Robert Morse dedica pagini intregi subiectului. Un pachet de cel putin 5 sedinte de hidrocolonterapie nu spală doar colonul, ci si elibereaza masiv organismul de toxinele acumulate in profunzimea tesuturilor.

7. Sedintele de sudoratie (bai fierbinti, sauna, hamam), pe care ti le propune ca pe minunea lui Dumnezeu Chirstopher Vasey, au marele avantaj ca sunt plăcute si teribil de eficiente. În câteva sedinte, ca la carte, corpul se scapă de povara unei cantităti impresionante de toxine, strânse - ca bănutii în pusculită - greu, în ani.

8. Dusurile scotiene, ca rutină matinală, călesc întreg  organismul si pun sângele în miscare. Scalpul se bucură la fel de mult de dusurile alternative reci-fierbinti, câta vreme circulatia din reteaua complexă de vase si sânge care îl brăzdează se intensifică fabulos. Procedura se încheie mereu cu o doză bună de apă rece, niciodată caldă.

9. Frectiile cu prosopul îmbibat în apă cu sare (2 linguri mari de sare la un litru de apă) sau în ceai de urzică (100 de grame de plantă infuzată 30 de minute în 500 de grame de apă fiartă) sunt o metodă pe care o recomanda Mikhail Tombak pentru refacerea stării retelei vaselor capilare din scalp, pentru a facilita regenerarea foliculilor firelor de păr.

10. Măstile cu argilă sunt o manieră de-a dreptul abracadabrantă de a scăpa urgent de chimicalele sampoanelor, vopselurilor de orice fel, sprayurilor fixative, gelurilor si spumelor de păr, pline toate de parabeni, mercur si aluminiu, stocati în scalp. Asa zice Christopher Vasey si n-am motive să nu-l cred. Cat mai dese măstile, cu atat mai bine!

11. Combinatiile din sucuri de legume, verificate de Norman Walker (la cei 116 ani ai lui, cel mai longeviv naturist al lumii) pe mii de pacienti în zeci de ani, sunt eficiente si în regenerarea părului. El recomanda consumul zilnic al unei cantităti cât mai mari de suc de morcovi, salată verde si spanac, pentru a hrăni rădăcina si nervii firului de păr. O altă combinatie eficientă de sucuri, pe care Walker a testat-o si care ajută la cresterea părului si repigmentarea lui, în caz de încăruntire, este cea de morcovi, salată verde, ardei gras verde si lucernă proaspătă. Lucerna e un factor cheie, datorită bogatiei de clorofilă ce se ascunde în fibrele ei.

Astea ar fi primele 11 sfaturi în materie de păr, pe care le-am selectat în timp, din cărti, experienta mea si a altora, mai apropiati. Ele se strâng la un loc, ca pe scena operei niste instrumente cu corzi, ce vibrează sincron la simpla ta intentie. Apoi se pun în practică cu tot sulfetul si deodata, ca într-un concert de muzică de Bach… Cât priveste MSM (Methyl Sulfonyl Methane), suplimenteele exotice aduse de peste mări si tări, înteleg prea bine că se poate fără. Nici un MSM nu face atâta treabă ca un pahar cu apă caldă băută la timp, un masaj pe scalp si un suc de morcovi cu lucernă. Lucrurile sunt atât de frumoase si simple, vezi?…

Sursa: oliviasteer.ro

Articole despre par