facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 remedii naturale pentru tratarea aciditatii si disconfortului gastro-intestinal

Alimentatie si nutritie

Aciditatea nu este placuta atunci când vine vorba de durere și disconfort. Dacă ai crize dese se datoreaza de cele mai multe ori consumului de alimente nepotrivite. Pana stabilesti ce alimente iti creeaza disconfortul, ai unele remedii naturale, simple care-ti pot ușura durerea.

afis5

1. Fenicul
Semințele de fenicul conțin un compus numit anetol care este folosit pentru a inlatura spasmele stomacului și tractul gastro-intestinal. Ia o jumătate linguriță de semințe de fenicul și mesteca-le incet dupa masa pentru a calma refluxul acid. Poti lua de asemenea, semințe de fenicul și le infuzezi in apă timp de douăzeci de minute pentru a face un ceai.

2. Turmeric
Turmericul suprima acidul din stomac și ucide în mod eficient una dintre bacteriile cele mai distructive cunoscute de omenire: Helicobacter pylor. Acesta bacterie răuvoitoare infectează tractul gastro-intestinal la aproximativ jumatate din oamenii de pe planeta. Este cauza principala a ulcerelor gastrice si duodenale (denumite colectiv ulcer peptic), precum si gastrita si cancerul de stomac.

3. Semințe de anason
Semințele de anason pot fi combinate cu lavanda pentru a face un ceai care ajuta la atenuarea disconfortului de reflux acid. Se amestecă in cantitati egale cu 2 1/2 cani de apa clocotita. Se infuzeaza timp de trei până la cinci minute, apoi se strecoara semințele de anason și lavandă.

4. Chimen
Semințele de chimion sunt un remediu excelent pentru a vindeca un reflux acid. Când ai senzație de arsură în piept și stomac, savureaza un ceai cu semințe de chimen. De asemenea, poti mesteca niste seminte în timp ce bei un pahar de apă rece.

5. Coriandru
Semințele de coriandru au fost folosite in bucataria chineza si in medicina de foarte mulți ani. De asemenea, ele sunt utilizate în medicina indiană și europeană ca un ceai pentru a calma stomacul deranjat, trateaza indigestia și calmeaza refluxul acid. Pune 1 linguriță de semințe de coriandru într-o strecuratoare de ceai si lasa sa stea timp de 20 minute. Se strecoara si se serveste cald.

6. Menta
Frunzele de menta reduc conținutul de acid din stomac și ajuta digestia. Poti fie sa mesteci frunze de menta sau sa le infuzezi cu apă clocotita.

7. Aloe vera
Aloe vera este un produs natural excelent pentru a vindeca aciditatea. Bea gel de aloe înainte de fiecare masă. Acesta te va proteja de refluxul acid sau arsuri la stomac.

8. Cuișoare
Mesteca cateva boabe de cuișoare ce vor ridica nivelul de acid clorhidric din stomac și-ti va oferi instant scaderea aciditatii. Pe scara ORAC de evaluare a alimentelor antioxidate, cuisoarele au cel mai mare scor.

9. Busuioc
Busuiocul sau Tulsi, cum mai este cunoscut, este un excelent mod de a trata aciditatea. Puteți fie mesteca frunze sau se fierb în apă și apoi bea amestecul.

10. Ghimbir
Radacina de ghimbir este un produs natural excelent pentru a vindeca aciditatea. Luați o bucată de ghimbir de aproximativ 1 cm lungime, razuiti-i coaja si infuzati in jumatate de cana de apa calda. Este de preferat să se bea pe stomacul gol.
Sursa: http://preventdisease.com/news/14/110514_10-Natural-Remedies-To-Treat-Acidity-Gastrointestinal-Discomfort.shtml

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie